Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Koko cepumi (3)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Šo recepti man ieteica izmēģināt jau ļoooti sen, laikam tikko kā biju sākusi rakstīt pirmo kulinārijas blogu. Saglabāju datora «grāmatzīmēs» un tā arī aizmirsu par tādu līdz pagājušajai nedēļai, kad skapītī pamanīju kokosriekstu skaidiņas un sāku domāt, ko no tām varētu pagatavot. Tad nu beidzot pienāca kārta arī šiem cepumiņiem. Starp citu, šie cepumi garšo pat cilvēkiem, kuri, teiksim tā, kokosriekstu skaidiņas neuzskata par to gardāko piedevu ēdienam.

Daudzums: 1 pilna panna
Pagatavošanas laiks: ~1h 15 min
Cepšanas laiks: 25 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ņammīgos kokosriekstu cepumus?
Mīklai
❁ 1 gl. miltu
❁ 1/2 tējk. cepamā pulvera
❁ 2 ēd.k. cukura
❁ 1 tējk. vaniļas cukura
❁ 1 ola
❁ 70 g sviesta
Pildījumam
❁ 250 g kokosriekstu skaidiņu (var likt arī vairāk, ja ļoti garšo)
❁ 100 g sviesta
❁ 2 ēd. k. aprikožu ievārījuma
❁ 1/2 gl. cukura

Kas jādara?
♨ Milti un cepamais pulveris jāiesijā bļodā
♨ Jāpievieno cukurs un sviests
♨ Iegūtais maisījums jāsamaisa, līdz veidojas drupačveidīga masa
♨ Jāpievieno olas un vaniļas cukurs
♨ Mīklu jāsarullē bumbā un jāliek ledusskapī uz vismaz 30 min
♨ Mīklu jāizrullē plāksnē un jāliek uz pannas (vieglāk būs uzreiz uz cepamā papīra rullēt un tad ar to ielikt pannā)
♨ Pildījumam: sviests jāsakuļ ar cukuru, jāpievieno ievārījums un kokosriekstu skaidiņas, kārtīgi jāsamaisa
♨ Pildījums jāuzklāj uz mīklas plāksnes
♨ Jācep 25 min 200°
♨ Lielais cepums jāatdzesē un jāsagriež gabaliņos

Komentāri (3)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu