Šķiet, ka kaut kad jau rakstīju par pildītajiem kartupeļiem, taču to veidi ir dažādi, jo iekšā taču var likt tik daudz ko. Te nu būs vēl viena pildīto kartupeļu versija.
Daudzums: 8 pildīti kartupeļi
Pagatavošanas laiks: 1h
Kas nepieciešams, lai pagatavotu krāsnī ceptus kartupeļus ar šampinjoniem?
❀ 8 palieli kartupeļi
❀ 1 liels sīpols
❀ 200 g šampinjonu
❀ 1 sarkana paprika
❀ 1 zaļa paprika
❀ 100 g siera
❀ sāls, pipari
❀ sviests
❀ raudene (svaiga vai kaltēta)
❀ pētersīļi
Kas jādara?
♨ Nemizoti kartupeļi sālsūdenī jāizvāra.
♨ Sīpols jāsasmalcina, sēnes un paprika jāsagriež gabaliņos, viss sviestā jāapcep.
♨ Jāpievieno sāls, pipari un raudene, lēni jāsautē, līdz liekais šķidrums iztvaiko.
♨ Kartupeļiem jānogriež virsiņas un ar karotīti, nesavainojot miziņu, jāizņem mīkstums.
♨ Apceptajām sēnēm, sīpoliem un paprikai jāpievieno kartupeļu mīkstums un pētersīļi, viss labi jāsamaisa.
♨ Masa ar kaudzi jāpilda tukšajos kartupeļos, virsū jāliek gabaliņos sagriezts siers.
♨ Pildītos kartupeļus jāsaliek cepamajā veidnē un jācep līdz 200° sakarsētā cepeškrāsnī ~20 min.