Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Krāsnī cepts kartupelis ar šampinjoniem (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šķiet, ka kaut kad jau rakstīju par pildītajiem kartupeļiem, taču to veidi ir dažādi, jo iekšā taču var likt tik daudz ko. Te nu būs vēl viena pildīto kartupeļu versija.

Daudzums: 8 pildīti kartupeļi
Pagatavošanas laiks: 1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu krāsnī ceptus kartupeļus ar šampinjoniem?
❀ 8 palieli kartupeļi
❀ 1 liels sīpols
❀ 200 g šampinjonu
❀ 1 sarkana paprika
❀ 1 zaļa paprika
❀ 100 g siera
❀ sāls, pipari
❀ sviests
❀ raudene (svaiga vai kaltēta)
❀ pētersīļi

Kas jādara?
♨ Nemizoti kartupeļi sālsūdenī jāizvāra.
♨ Sīpols jāsasmalcina, sēnes un paprika jāsagriež gabaliņos, viss sviestā jāapcep.
♨ Jāpievieno sāls, pipari un raudene, lēni jāsautē, līdz liekais šķidrums iztvaiko.
♨ Kartupeļiem jānogriež virsiņas un ar karotīti, nesavainojot miziņu, jāizņem mīkstums.
♨ Apceptajām sēnēm, sīpoliem un paprikai jāpievieno kartupeļu mīkstums un pētersīļi, viss labi jāsamaisa.
♨ Masa ar kaudzi jāpilda tukšajos kartupeļos, virsū jāliek gabaliņos sagriezts siers.
♨ Pildītos kartupeļus jāsaliek cepamajā veidnē un jācep līdz 200° sakarsētā cepeškrāsnī ~20 min.

Komentāri (7)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu