Lācenīte Ilzīte nosvinējusi savu 14 gadu dzimšanas dienu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lācenīte Ilzīte 11.janvārī nosvinējusi savu 14 gadu dzimšanas dienu, pavēstīja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Dace Vītola.

«Pat «Fēlikss « – sinoptiķu prognozētā vētra, laikam «pratās» un pa ceļam līdz Līgatnes mežiem bija stipri mazinājis savu neganto pūtienu un ļāvis gan tuviem un tāliem, gan jauniem un gadu gaitā tikpat kā par savējiem kļuvušiem, lieliem un maziem mīļi gaidītiem sveicējiem ierasties uz svinībām. Pirms došanās pie jubilāres, ciemiņi pulcējās «Pauguru» mājā uz tasi liepziedu tējas vai kafijas,» norādīja Vītola.

Saņemot svētku torti, Ilzīte demonstrēja teicamas manieres un galda kultūru. Cienasts tika ēsts ļoti uzmanīgi, stipri neizjaucot kompozīciju. Kā pirmie no kūkas pazuda visi zivju gabaliņi, tad sekoja kartupeļu biezenis un rieksti.

«Šis tas no svētku našķa tika arī spārnotajiem ciemiņiem – zīlītēm, sīļiem, kraukļiem un citiem lidoņiem. Savukārt cilvēku kārtas sveicēji varēja nobaudīt Ilzītes svētku kliņģeri,» pauda Vītola.

Lācene Ilzīte filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu