Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9756933t1h354c.jpg)
Mums tik iecienītā karpa, kam pievienoti ķiploki un dilles, pagatavota nedaudz citādā veidā – papīra turziņā (franču val. – en papillote), tādā veidā saglabājot sulīgumu un aromātu, kā arī zemu kaloritāti.
/nginx/o/2018/07/16/9756933t1h354c.jpg)
- 300 g karpas filejas, sagriezta uz pusēm
- 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlēs
- 1 tējk. diļļu, smalki sakapātas
- sāls
- pipari
- 10 g sviesta
- 2 loksnes 30 x 30 cm cepamā papīra
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni 200 grādus karstu.
- Saloki katru papīra loksni uz pusēm. Tad atloki atpakaļ un iesmērē apakšējo un augšējo daļu ar sviestu tik lielā laukumā, kas ir nedaudz vairāk par filejas lielumu, un tā, lai tas būtu apakšējās daļas centrā.
- Liec virsū karpas fileju. Uzber sāli, piparus, uzliec ķiploka šķēlītes, dilles.
- Loki cepampapīru pāri un stingri aiztaisi ciet no viena gala līdz otram, papīru nedaudz ierullējot tā, lai tas ir pēc iespējas tuvāk zivij un nekur nebūtu vaļā.
- Liec krāsni uz plāts vai uz restes, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 15 minūtes.
- Pasniegt vari vai nu ar visu papīra turziņu uzliekot uz šķīvja tā, lai katrs pats atver vaļā un izjūt aromātu, vai arī izņem zivi laukā un liec uz šķīvja.
- Pasniedz vai nu ar frī kartupeļiem, vai tvaicētiem dārzeņiem, vai kādiem salātiem.