Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šo pastu es patiesībā uzgāju netīšām – tādā ziņā, ka vienreiz saliku pannā visu, kas bija, un domāju, ka ir vērts pasautēt. Tad pēc 20 minūtēm puravs parādīja savas ideālās īpašības – saldeni karamelizēts, maigs un tik izteikts. Ar pastu – ideāli.
Sastāvdaļas
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 400 g vistas gaļas gabaliņos
- 2 timiāna zariņi
- 1 raudenes zariņš (vai 8 lapiņas)
- 350 g plāni sagrieztu puravu
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti pipari pēc garšas
- 240 g pastas
- 20 g cietā siera, smalki sarīvēts
Pagatavošana
- Pannā sakarsē eļļu un, kad tā karsta, pievieno vistas gabalus. Apcep no visām pusēm zeltainus. Pievieno puravus, sāli un garšaugus, samaisi un liec zem vāka uz ļoti mazas liesmas, lai sautējas 20 minūtes.
- Tikmēr uzvāri pastu un, kad tā gatava, nokās, atstājot nedaudz šķidruma. Pievieno pastu pannā pie gaļas un puraviem ar 20 ml šķidruma, samaisi un pasniedz, uzberot sieru un piparus.