Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šis ir ļoti sātīgs, trekns un neticami labs salikums. Visgaršīgāk pasniegt ar tvaicētiem kartupeļiem, veselīgāk – ar tvaicētiem ziedkāpostiem vai rīsiem.
Sastāvdaļas
- 200 g cūkgaļas karbonādes, sagriezta 4 šķēlēs
- 1 ķiploka daiva, izspiesta
- 10 g sviesta
- 1 timiāna zariņš
- 40 g melno plūmju
- 1 mazs sīpols, smalki sagriezts
- 250 ml buljona, karsts
- 100 ml salda krējuma
- 1 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana
- Pannā sakarsē olīveļļu un, kad tā karsta, liec cepties cūkgaļu. Cep no abām pusēm, līdz tā gatava. Izņem no pannas un uzturi siltu – ietin folijā un ieliec nedaudz siltā krāsnī vai arī pārklāj ar dvieli.
- Nosusini pannu, ieliec tajā sviestu, izkausē un pieliec sīpolus. Cep uz mazas uguns, līdz sīpoli mīksti. Pielej buljonu, pieliec timiānu un uz lielas uguns ļauj, lai sāk burbuļot. Nogriez mazu liesmu un vāri, līdz buljons samazinājies uz pusi. Nokās buljonu.
- Izslauki pannu, lej atpakaļ buljonu, pieliec plūmes un saldu krējumu. Uz vidējas uguns vāri, līdz mērce pavisam nedaudz sabiezē. Pieliec cūkas karbonādes, pasautē 1 minūti, līdz gaļa karsta, un pasniedz.