Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Vistas, kartupeļu un sīpolu ilgais sacepums (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīpoli, kartupeļi un vista. Trīs sastāvdaļas, kuras ir tik tipiskas ikvienai virtuvei. Katrā tās ir citādā izpildījumā, bet kā sastāvdaļas tās ir vienmēr. Šoreiz nedaudz atšķirīgs, ļoti vienkāršs sautējums, kas gatavojas krāsnī un ir īpašs ar to, ka bez mazas uzmanības sanāk tik gards. Es, protams, ieteiktu izmantot lauku vai bioloģiskas vistas gaļu, jo tad garša ir tik īpaša un laba. Vienkāršs rudens vakariņu ēdiens, kad izdevies mājās atnākt agrāk un ir laiks pagatavot. Ja ne, tad brīvdienās pavisam noteikti.

Sastāvdaļas

  • 500 g nomizotu kartupeļu, sagriezti plānās šķēlēs
  • 300 g nomizotu sīpolu, sagriezti ļoti plānās šķēlēs
  • 3 ķiploka daivas, plānās šķēles
  • 8 timiāna zariņi
  • 800 g vistas gaļas, dažādos gabalos (kājas, šķiņķi, spārniņi)*
  • 4 saulē kaltēti tomāti eļļā, sagriezti strēmelēs
  • 500 ml vistas buljona, karsts
  • ½ tējk. rupjā jūras sāls
  • ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 4 ēd.k. cepšanai paredzētas olīveļļas

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko cepešpannu ar nedaudz olīveļļas. Ieklāj vienu kārtu ar kartupeļiem, tad pa virsu sīpolus un ķiplokus.
  2. Pannā uz plīts sakarsē atlikušo eļļu un, kad tā karsta, pievieno vistas gabalus. Apcep uz lielas liesmas zeltainus no visām pusēm. Tad šos gabalus kārto uz sīpoliem. Pa virsu saliec tomātus un timiānu, pārber ar sāli un pipariem. Tad vienā kārtā uzliec sīpolus un pabeidz ar skaistu kartupeļu kārtu. Pielej ūdeni un pārsmērē kartupeļus ar taukiem, kas palikuši pannā.
  3. Ietin pannu folijā un liec krāsns vidējā daļā cepties 1 h un 40 minūtes. Tad noņem foliju, uzgriez krāsnij grila režīmu un cep, līdz kartupeļi no augšas kļūst brūni. Ja vēlies, vari uzbērt arī smalki sarīvētu cieto sieru.
  4. Ņem ārā no krāsns un pasniedz vidēji dziļos traukos, lai ir kur salikt gabalus un pieliet arī šķidrumu.

Papildinājumi

* Centies izmantot lauku vai bioloģisku vistu. Ja neizmanto, tad karsta ūdens vietā varbūt labāk pievienot vidēji stipru vistas buljonu. Ja izmanto lauku vistu, tai pašai par sevi ir laba un izteikta garša, kas neprasa izmantot buljonu.

Komentāri (4)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu