Skip to footer
Šodienas redaktors:
Artūrs Andžs
Iesūti ziņu!

Ķirbju zupa ar krēmsieru (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārliecinājos, ka krēmsiers ir fantastiska piedeva, kuru var izmantot tik daudzos un dažādos ēdienos, nevarēju nepadalīties ar jums ar kādu īsti rudenīgas, gardas, kā arī vienkārši pagatavojamas zupas recepti. Spriežot pēc sevis, garšos arī tiem, kam ķirbis nav gluži mīļākais dārzenis.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ķirbju krēmzupu?

  • 1 neliels ķirbis
  • 1 ingvera gabaliņš
  • 1 ēd.k. kadiķogu
  • 3 zariņi timiāna
  • 400 ml saldā krējuma
  • 100 g Rasas krēmsiera
  • 3 daiviņas ķiploka
  • citas garšvielas pēc vēlmēm

Kas jādara?

  • Krāsnī uz cepampapīra 180° jācep palielos gabalos sagriezts ķirbis, pievienojot ķiploku un timiānu.
  • Kad ķirbis kļuvis zeltains, tas jāpārliek katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdens un sasmalcinātas kadiķogas.
  • Iegūtā masa jāpārliek blenderī, jāpievieno ingvera sula, jāblendē, līdz izveidojas viendabīga masa, kuru pēc tam var arī izkāst caur sietu.
  • Jāliek tā katliņā, jāpievieno RASA krēmsiers un garšvielas un jāuzsilda.
  • Dekorēt var, kā labpatīk, labi iederēsies krēmsiera pikucītis, sasmalcinātas kadiķogas, zaļumi vai saulespuķu sēkliņas.
Komentāri (4)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu