Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Pērļu kuskuss ar vistu un Ras El Hanout (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēdiens ir vienkārši pagatavojams un nav arī īpaši laikietilpīgs, taču tam vajadzēs divas neikdienišķas sastāvdaļas - pērļu kuskusu un garšvielu Ras El Hanout. Domāju, ka ļoti labi var pagatavot veģetāru variantu - tad nevajag vistu, bet var vēl pielikt strēmelēs sagrieztus burkānus.

Ras El Hanout: Garšvielu maisījums, kas tiek plaši izmantots Ziemeļāfrikas un arābu valstu virtuvē. Pastāv vismaz pieci pamata varianti, kā jau tas parasti ir slavenajiem maisījumiem. Pamatā - kardamons, kanēlis, muskatrieksts, kumīns, krustnagliņas, koriandrs, taču visai izplatīts variants ir arī ar lavandu un rožlapiņām, dažādiem pipariem, ingveru, fenheli utt.

Vajag (lielai dziļai pannai)

  • 1,5 gl. pērļu kuskusa
  • 2 lielas vistas filejas, sagriezt šaurās strēmelēs
  • 2 paprikas, sagriezt šaurās strēmelēs
  • 1 cukīni, sagriezt šaurās strēmelēs
  • 1 l karsta buljona vai ūdens (labāk 50:50)
  • 2 pilnas tējk. Ras Es Hanout
  • 2 ēd.k. eļļas
  • sāls, pipari (melni vai Kajēnas)

Gatavošana
Mazā pannā uzkarsēt eļļu, pielikt 1 tējk. Ras El Hanout, apcept vistas strēmeles 5 minūtes.
Lielā pannā uz lēnas uguns uzkarsēt 1 ēd.k. eļļas, pielikt kuskusu, rūpīgi apmaisīt, pielikt papriku, vistu, pārējās garšvielas, pieliet buljonu un/vai ūdeni, uzlikt vāku, sautēt 10 minūtes. Pārbaudīt - vai nevajag vēl šķidrumu, apmaisīt. Pielikt cukīni, sautēt 5 minūtes. Noņemt no uguns, atstāt zem vāka vēl uz 5 minūtēm.
Komentāri: jābūt uzmanīgam ar šķidrumu, pa rokai iesaku turēt karstu ūdeni, lai nedaudz pielietu, ja sāk pieraut. Visas sastāvdaļas sagatavoju jau no rīta (apcepu vistu, ieliku konteinerā, sagriezu dārzeņus, atkausēju buljonu). Vakarā vajadzēja tikai visu savienot un pabeigt.
Iespaidi: ļoti smaržīgs, garšīgs ēdiens, ideāls lielai kompānijai.

Komentāri (7)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu