Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viegls vakariņu ēdiens, kurā saldenums mijas ar sāļumu un tam visam pa vidu spēlējas aromātiskais rozmarīns.
Sastāvdaļas
- 430 g nomizotu saldo kartupeļu, palielos gabalos
- 1 zariņš rozmarīna
- 3 vidēji lielas ķiploka daivas, saspiestas
- 25 ml olīveļļas cepšanai
- rupjais jūras sāls pēc garšas
- 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu vai pēc garšas
- 200 g «Fourme d'Ambert» zilā siera, gabaliņos
- 100 g «Ecologica» bio avokado, mazos kubiņos
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru. Liec uz pannas visas sastāvdaļas, izņemot zilo sieru. Samaisi un liec krāsnī, vidējā nodalījumā, lai cepas, līdz gatavs (apmēram 25 minūtes). Izņem pannu ārā, uzber zilo sieru un ieliec krāsnī vēl uz 5 minūtēm.