Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šī ir manas mammas recepte, un viņa tos dēvē par rolmopšiem. Plūmes vietā vari tajos tīt strēmeli laba speķa un sīpolu.
Sastāvdaļas
- 16 vidējas svaiga liellopa šķiņķa šķēles, izdauzītas
- 16 melnās plūmes bez kauliņiem
- sāls
- lauru lapa
- malti melnie pipari
- rozmarīna zariņš
Pagatavošana
- Izdauzi ar gaļas dauzāmo āmuru liellopa šķēles.
- Satin tajās katrā pa vienai plūmei, necenties ietīt vairāk plūmju, jo galarezultāts tad var sanākt pārāk skābs. Satītos veltņus aptin ar diegu.
- Kārto tos katliņā, pārber ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapu un rozmarīna zariņu. Pārlej ūdeni tik daudz, lai tas tikko apsegtu veltņus.
- Sautē uz lēnas uguns apmēram 2 stundas. Jo ilgāk un lēnāk sautēsi gaļu, jo mīkstāka un garšīgāka tā būs. Gatavai tai jādalās pa šķiedrām.