Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hummuss ir burvīga mērce vai pat jāsaka – krēms. Tas patiesībā atkarīgs no tā, kā pagatavo. Šādā konsistencē – es teiktu, ka tas ir krēms, bet, ja pagatavo šķidrāku, tad mērce. Lai vai kā, tā ir tipiska piedeva daudzās pasaules ēdienkartēs, īpaši Tuvajos Austrumos. Pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, bet viena no tām īpaša – tahini, bez kuras nemaz nevajag sākt gatavot.
Sastāvdaļas:
- 200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
- 40 g tahini
- 2 vidēji lielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiploku spiedi
- 120 ml olīveļļas, extra virgin
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 2 ēd.k. citronu sulas
Pagatavošana:
- Visas sastāvdaļas liec traukā, sablenderē līdz krēmveidīgai masai.