Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grūbas ir mūsu reģiona tipiskais ēdiens. Un tās ir populāras arī pasaulē. Pateicoties skaistajai formai, lieliskajai riekstainajai garšai, tās sader ar daudziem produktiem – šoreiz ar sēnēm. Ideāli papildinās dažādus gaļas un zivju ēdienus.
Sastāvdaļas
- 100 g grūbu
- jūras sāls grūbām
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 2 ēd.k. baraviku eļļas*
- 2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas plānās šķēlēs
- nedaudz jūras sāls
- 50 g plānās šķēlēs sagrieztu puravu
- 1/4 tējk. jūras sāls
- 200 g šampinjonu
- 2 ēd.k. balzamiko
- 2 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana
- Sietiņā noskalo grūbas, lai ūdens ir dzidrs (nav nekādu duļķu). Liec katlā, pielej ūdeni, pieliec nedaudz sāls. Liec uz lielas liesmas, lai uzvārās, tad uzliec pusvirus vāku, samazini liesmu nedaudz zem vidējās un vāri, līdz grūbas gatavas. Kādas 20 minūtes.
- Pannā liec 2 ēd.k. olīveļļas un 2 ēd.k. baraviku eļļas, pievieno puravus, ķiplokus un sāli. Uz vidējas liesmas cep, līdz jūti, ka eļļa kļūst karsta. Tad liesmu samazini uz vismazāko un sautē, līdz puravi mīksti (bet nekādā gadījumā brūni). Kad tie gatavi, pēc kādām 7–10 minūtēm, tos ieliec trauciņā.
- To pašu pannu liec uz lielas liesmas, pievieno atlikušās 2 ēd.k. eļļas un sakarsē. Tad pievieno sēnes un cep uz lielas liesmas 4 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievieno balzamiko, samazini liesmu uz nelielu un cep, ik pa laikam apmaisot, līdz sēnes ir gatavas (stingras, bet gatavas).
- Kad sēnes gatavas, pievieno puravus un izvārītās grūbas. Samaisi, lai viss vienmērīgi pārklājas ar eļļu. Pasniedz.