Latvijā turpināsies putnu vērošanas dienas (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien Latvijā turpināsies Eiropas putnu vērošanas dienas, pavēstīja Latvijas Ornitoloģijas biedrības sabiedrisko attiecību koordinators Agnis Bušs. Turpmākajās nedēļās miljoniem migrējošo putnu pametīs Eiropu, lai dotos uz ziemošanas vietām Āfrikā.

Šogad 33 valstis Eiropā un Centrālāzijā aicina iedzīvotājus novērot putnus un uzklausīt interesantus faktus par putnu migrāciju un dažādiem apdraudējumiem, kas tos piemeklē ceļā. Putnu vērošanas dienu «EuroBirdwatch13» mērķis ir vairot izpratni par putnu migrācijas skaistumu un to, kas nepieciešams tās galvenajiem dalībniekiem – putniem.

Latvijā šoruden ir sarūpēti 22 bezmaksas pasākumi – 18 putnu vērošanas ekskursijas un četras putnu barotavu veidošanas darbnīcas.

Putnu vērošanas pasākumi notiks Ķemeru nacionālajā parkā, Sātiņu zivju dīķos Saldus novadā, Rīgā Daugavgrīvas liegumā un Ķīšezerā, Liepājā, Kolkas ragā, Burtniekos Vīsraga dabas takā, Kuldīgā, Papes putnu stacijā Rucavas novadā, Sedas purvā Strenču novadā, Kaņiera ezerā, Dunduru pļavās un Slampes laukos, Ventspilī, Ikšķilē, Ogrē, Randu pļavās Salacgrīvas novadā, Litenē Gulbenes novadā, Mērsragā un Līgatnes dabas takās.

Eiropas putnu vērošanas dienas ir ikgadējs pasākums, kas ietver simtiem aktivitāšu dažādās valstīs. Pagājušajā gadā 34 valstīs putnu vērošanas dienās iesaistījās 70 tūkstoši cilvēku, kas vienas nedēļas nogalē novēroja vairāk nekā 6 miljonus putnu. Latvijā pērn ziņas tika saņemtas par novērotiem 111 029 putniem no 145 sugām.

Eiropas putnu vērošanas dienas Latvijā organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, kas ir «BirdLife International» partneris Latvijā, sadarbībā ar «Cemex», Dabas aizsardzības pārvaldi un «Swarovski Optik».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu