Matiņi? Pa tīro!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Kur var veikt fotoepilāciju un elektroepilāciju?

Fotoepilācijas darbības princips — spēcīgs gaismas impulss mata folikulā temperatūru paaugstina līdz 70°C, līdz ar to olbaltumvielas tiek sašķeltas un sakne iznīcināta.

Pret gaismas impulsu ir jutīgi mati, kas atrodas aktīvajā augšanas fāzē. Savukārt to, cik daudz ir šādu matu, nosaka ķermeņa zonas un cilvēka individuālās īpatnības. Tāpēc nevar likvidēt visus matus vienā reizē. Turklāt gaiši, sirmi, rudi un ļoti plāni mati ir grūtāk apstrādājami nekā tumšie vai biezie.

Šī ir visai efektīva liekā apmatojuma likvidēšanas metode, taču dārga, tāpēc Valkā nav pieejama. Toties par tādu pakalpojumu var interesēties smalkos kosmētikas salonos Rīgā.

Elektroepilācija un matiņu noņemšana ar elektroepilatoru ir atšķirīgas metodes, kaut līdzīgas pēc nosaukuma. Ar veikalā nopērkamu aparātu — elektroepilatoru — matiņus vienkārši izrausta, bet kosmētikas salonos uz matiņa sakni iedarbojas ar elektrisko impulsu.

Procedūra ir sāpīga, tāpēc nav klientu iecienīta un plaši izplatīta. Vai šos pakalpojumus veic izraudzītais kosmētikas salons, iepriekš vēlams uz to piezvanīt un noskaidrot.

Konsultēja Rīgas Stradiņa universitātes profesors Jānis Ķīsis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu