Pabriks aicina Kalvīti atcelt valdības lēmumu par Loskutovu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) ceturtdien aicinājis Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) atcelt valdības lēmumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata.

Pabriks portālam «Apollo» sacīja, ka īsziņā un īsā sarunā aicinājis premjeru atsaukt valdības lēmumu par Loskutovu un atkārtoti to apspriest, kā arī konsultēties ar ģenerālprokuroru Jāni Maizīti.

«Ņemot vērā straujo uzticības zudumu valdībai, parlamentam un tiesu sistēmas iestādēm, kā arī pieaugušās starptautiskās bažas par tiesiskumu un demokrātiju Latvijā, valdībai vēlreiz būtu rūpīgi jāizsver šis jautājums, sagaidot visu komisiju slēdzienus,» uzskata ārlietu ministrs.

Pabriks arī sacīja, ka pieņēmis pārsteidzīgu lēmumu, atbalstot Kalvīti. «Sabiedrības viedokli nevar ignorēt,» atzina ārlietu ministrs.

16. oktobrī valdība pēc iepazīšanās ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadītās izmeklēšanas komisijas ziņojumu par Loskutova darbību ierosināja atstādināt no amata KNAB priekšnieku. Lēmums par to jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu