Februārī Rīgā viesosies blūza ģitāras meistars Kriss Rī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Dzīves pieredzes bagātais roka romantiķis un blūza ģitāras meistars Kriss Rī (Chris Rea), kam piemīt tikai viņam raksturīga, oriģināla dūmakaina balss, nākamā gada 22. februārī sniegs koncertu «Arēnā «Rīga»».

http://www.bezrindas.lv

Koncerta programma būs veltīta leģendārajai sešdesmito gadu ģitārai un piedāvā klausītājiem uz blūzu orientētas instrumentālas kompozīcijas, jaunas dziesmas un, protams, arī Krisa Rī nu jau par klasiku kļuvušos skaņdarbus. Savas muzikālās karjeras laikā Kriss Rī izdevis 25 ierakstus un pārdevis vairāk nekā 30 miljonus savu albumu kopiju.

Šajā koncertturnejā kopā ar Krisu Rī būs arī jauns pavadošais sastāvs, kurā Robert Ahwai spēlē ģitāru, Neil Drinkwater — taustiņus, Colin Hodgkinson — basģitāru un Martin Ditcham — bungas.

Uzaudzis itāliešu emigrantu ģimenē, Kriss Rī sāka savu muzikālo karjeru 1973. gadā Midlborā Anglijā kopā ar vietējo grupu «Magdalen», kuras solists Deivs Kaverdeils to pameta, lai pievienotos «Deep Purple». Pirmo solo singlu «Fool (If You Think It's Over)» Kriss Rī izdeva 1978. gadā, par ko viņš tika nominēts «Grammy» kategorijai «Labākais jaunais mākslinieks». Daudzi no mūziķa albumiem pabijuši «Billboard» sarakstos. 1978. gadā ar singlu «Fool (If You Think It’s over)» un 1989. gadā ar singlu «Working On It» Kriss Rī ierindojās «Billboard» tabulu pirmajā vietā. 1989. gadā izdotais «The Road To Hell», pēc kritiķu domām, tiek uzskatīts par Krisa Rī nozīmīgāko albumu.

2000. gadā, kad Krisu Rī piemeklēja smaga slimība, bija vajadzīga nopietna operācijas. Pēc šā notikuma mūziķa dzīvesveids bija jāpielāgo jauniem apstākļiem, ierobežojot iespējas veikt dzīvās uzstāšanās ilgu laiku. Taču, spītējot slimībai un ļoti smagajam veselības stāvoklim, tapuši pēdējie Krisa Rī albumi, kuros viņš dalās ar klausītājiem dziļās personiskās atklāsmēs.

Cilvēks, kurš nemīl daudz runāt, ir radījis tikai sev raksturīgu blūza skanējumu, paplašinot blūza pasaules robežas un vedot sev līdzi sekotājus. Krisa Rī mūzikai ir raksturīgs roka romantisms, smalks instrumentāls izpildījums un mākslinieciskais briedums. Mūziķis tiek dēvēts par Eiropas Brūsu Springstīnu un salīdzināts ar Ēriku Kleptonu.

Krisa Rī blūzroka dzīvās uzstāšanās ir īpaši novērtētas, jo tajās dzirdama ļoti specifiska, jutīga ģitāras un vokāla savstarpēja saspēle un jūtams īpašs personisks kontakts ar auditoriju, kas izveidojas koncerta laikā.

http://www.bezrindas.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu