Emsis atzīst vainu nepatiesu liecību sniegšanā; prokurors piemēro naudas sodu [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis atzinis vainu viņam uzrādītā apsūdzībā par nepatiesu liecību sniegšanu, par ko prokurors Juris Juriss viņam piemēroja 42 minimālo mēnešalgu naudas sodu, portālu «Apollo» informēja prokuratūras preses centrā.

Prokurors Juriss 17. oktobrī Emsim iesniedza apsūdzību par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu pirmstiesas izmeklēšanā lietās, kas tika izmeklētas par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem, tas ir, pēc Krimināllikuma 300. panta otrās daļas. Par šādu noziegumu var piemērot cietumsodu līdz pieciem gadiem vai naudas sodu līdz 100 minimālajām mēnešalgām.

Pēc apsūdzības saņemšanas, būdams nopratināts kā apsūdzētais, Emsis savu vainu viņam inkriminētā nozieguma izdarīšanā atzina pilnīgi, kā arī apliecināja, ka nožēlo izdarīto.

Izvērtējot kriminālprocesā iegūtos pierādījumus, kā arī citus apstākļus, prokurors pieņēma lēmumu par kriminālprocesa pabeigšanu, piemērojot prokurora priekšrakstu par sodu. Ar lēmumu tika noteikts naudas sods 42 minimālo mēnešalgu apmērā — 5040 latu.

Emsis naudu jau nomaksājis Valsts kasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu