«Putnu balle» dodas jubilejas turnejā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Par godu savai piektajai dzimšanas dienai populārā jauniešu grupa «Putnu balle» dodas koncertturnejā pa Latviju, portālu «Apollo» informēja grupas menedžere Anete Kalniņa.

Jau piecus gadus Latvijas estrādes plašajā dziedātājputnu korī savu balsu gammu ir izcīnījusi grupa «Putnu balle» – seši jauni un talantīgi dziedātāji Paula Ķiete, Līva Kalniņa, Kristiāna Stirāne, Elvijs Bušs, Kārlis Būmeistars un Valters Frīdenbergs -  kuru koncerti visā Latvijā ir īpaši gaidīti un plaši apmeklēti.

Dzimšanas dienās viesi parasti mēdz raksturot un slavināt gaviļnieku. «Putnu balles» hronikās glabājas vēsturiski dokumenti no grupas pastāvēšanas pašiem pirmsākumiem.  Lūk, kā «Putnu balles» dalībnieki raksturoja viens otru grupas pirmajā dzimšanas dienā klubā «Kaļķu vārti» tālajā 2003. gada novembrī:

Paula  Ķiete -  izpalīdzīgs, atklāts un sirsnīgs garastāvokļa cilvēciņš, kuram ļoti nepatīk haoss un tas, ka citi cilvēki kavē. Ja kaut kas neapmierina, pasaka acīs visu, ko par to domā. Forša meitene. Ļoti draudzīga. Ļoti saprotoša. Ļoti jautra un  mīļa. Laba draudzenīte. Skaisti mati. Skaisti dzied. Viņai patiešām ir eņģeļa balss. Muzikāla meitene. Panikotāja. Ļoti uztraucas par maznozīmīgām lietām, bet nekad neapvainojas. Tic gandrīz visam, ko viņai saka. Arī Ziemassvētku vecītim un NLO.

Valters Frīdenbergs -  viņš ir tas, kurš «Putnu ballei» liek nemitīgi kustēties. Īpaši meitenēm. Jo viņš ir meiteņu kutinātājs un mocītājs. Ļoti jauks un atklāts cilvēks, kurš īpaši daudz neuztraucas par sīkām ķibelēm, jo vienmēr tic, ka viss būs OK! Viņš labi dzied. Ar viņu ir interesanti papļāpāt. Viņš ir ļoti jautrs, saprotošs, labsirdīgs un draudzīgs. Vienīgais, patiešām vienīgais džeks ar kuru kopā bez problēmām var sadziedāties un mēģināt taisīt maziņu, bet tomēr mākslu.

Līva Kalniņa - viņa ir ļoti emocionāla,  ar supermeitenes «beibīfeisu». Jauka un mīļa, kaut dažkārt vērpj mazas un nevainīgas intrigas. Ar viņu nekad nav garlaicīgi. Vienīgā uzticamā persona, kurai var pajautāt dziesmu vārdus pat nakts vidū. Sirsnīga. Nedaudz kautrīga. Bet, ja gribēs ko teikt – neklusēs, jo viņai ir savs viedoklis par visām lietām. Draudzīga, saprotoša, ļoti labi dzied, izskatās jaunāka, nekā ir un gandrīz vienmēr  smaida. Viņas smaids patīk visiem zēniem, tāpēc viņai nemitīgi atrodas kāds pielūdzējs...  «Putnu balle» viņai šobrīd ir gluži kā ģimene. Visi tik mīļi kā brāļi un māsas!  Kad izaugs – vēlas kļūt par saksofonisti.

Elvijs Bušs - ar viņu kopā ir jautri. Dažreiz gan viņš savus jokus pārspīlē un tad to var uztvert kā aizvainojumu, bet «Putnu balle» viņu saprot. Jo vispār viņam ir laba sirds. Viņš ir labs un uzticams draugs. Dažreiz īpatnējs, bet visumā patīkams džeks. Puisis – «Gameboy». Vienmēr pārņemts ar spēļu pasauli. Spēļu maniaks. No pokemoniem neaties ne soli. Cilvēks ar stingru raksturu. Ja reiz ko ieņēmis galvā, neviens viņu nespēs pārliecināt par pretējo. Koncertos varētu vairāk smaidīt un negulēt uz skatuves.

Kristiāna Stirāne - mazā saulīte. Viņa vienmēr ir smaidīga, jautra un atraktīva. Ļoti draudzīga ar visiem. Mīļa kā mazā māsiņa. Visus smīdina ar labiem jokiem. Maza, mīļa pelīte, kura ar savu smaidu vienmēr liks arī tev pasmaidīt. No viņas vienmēr staro dzīves prieks un jauni nedarbi, ko varētu pastrādāt. Kad irbēdīgs prāts, vienmēr samīļos. «Putnu balles» gudrākais cilvēks, jo pārcelta no trešās klases uz ceturto. Jautra bez gala – smejas par katru un par visu! Viens sīkais, kurš aug acu priekšā un visu cenšas darīt no sirds.

Kārlis Būmeisters - viņam vienmēr patīk visus visādi pamācīt. Viņš ir nopietns. Pārsvarā. Ļoti noteikts. Bieži noslēdzies sevī. Apzinās lietas, par kurām ir atbildīgs. Visus māca pareizi runāt. Bet, kad sāk ākstīties, viņu ir ļoti grūti apstādināt.  Labs ģitārists. Labs cilvēks. Ļoti saprotošs. Ļoti labi dzied. Ar viņu ir ļoti jautri. Cilvēks - dziesmu grāmata. Lai kur viņš ietu, vienmēr kaut ko klusi dungo.  Smejas diezgan reti, bet tad no sirds. Brīvajā laikā klausās labu mūziku, mācās visus vārdus no galvas,   Vienmēr vēlas, lai viss būtu nevainojami un pats galvenais, lai viss būtu no sirds!

Kas mainījies piecu gadu laikā -  to jūs varat noskaidrot, apciemojot viņus 5. dzimšanas dienas koncertos visā Latvijā:

  • 3.novembrī  Liepājas Latviešu biedrības namā
  • 9.novembrī  - Mārupes kultūras namā
  • 10.novembrī  - Līvānos (īpašie viesi: Aisha ar grupu, grupa «ēnas», Elizabete ar grupu)
  • 17.novembrī -  Limbažu kultūras namā
  • 23.novembrī -  Kuldīgas kultūras namā
  • 24.novembrī -  Koknesē  (īpašie viesi: Aisha ar grupu, Elizabete & Roberto, grupa «ēnas»)
  • 30.novembrī -  Valmieras kultūras centrā (īpašā viešņa: Aisha ar grupu)
  • 2. decembrī -  Jelgavas kultūras namā
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu