Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Labākā burkānkūka pasaulē

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Kā sola recepšu vortāls «Receptes.lv», šī ir labākā burkānkūka pasaulē. Mēģinām?

Sastāvdaļas:

  • 6 tases rīvētu burkānu
  • 1 tase brūnā cukura
  • 1 tase rozīņu
  • 4 olas
  • 1 ½ tase cukura
  • 1 tase augu eļļas
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 1 tase sastampāta un nosusināta ananāsa
  • 3 tases miltu
  • 1 ½ tējk. sodas
  • 1 tējk. sāls
  • 4 tējk. malta kanēļa
  • 1 tase sakapātu valriekstu

Pagatavošana: (laiks: 150 minūtes)

Vidēja izmēra bļodā sajauc rīvētos burkānus ar brūno cukuru. Uz 1 stundu atliec malā, tad piejauc rozīnes.

Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ietauko un apkaisi ar mannu divas kūkas formas (~24 cm diametrā).

Lielā bļodā iesist un sakul olas. Nepārtraukti kuļot, pakāpeniski pievieno cukuru, eļļu un vaniļu. Iemaisi ananāsu.

Sajauc miltus, cepamo sodu, sāli un kanēli un kārtīgi iejauc masā.

Visbeidzot pievieno burkānu maisījumu un valriekstus, un gatavo masu vienmērīgi izklāj pa abām pannām.

Cep 45-50 minūtes (labi sakarsētā krāsnī), līdz kūka liekas gatava (to var pārbaudīt, iebakstot sērkociņu kūkā – ja tas neķer mīklu, tad gatava). Pirms izņemt no pannām, kūka 10 minūtes jāatdzesē. Kad kūka pilnībā atdzisusi, to var apziest ar krēmveida siera masu (sajauc krēmveida sieru ar pūdercukuru un mazliet sviesta).

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu