Tuvojas «Rīgas sargi»!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sen gaidītā vēsturiskā latviešu spēlfilma «Rīgas sargi» ir klāt!  Kinofilmu no 11. novembra demonstrēs Rīgas Kongresu namā, kinoteātrī «Rīga», Valmierā un Ventspilī. No 1. novembra tiks sākta biļešu iepriekšpārdošana, bet filmas pirmizrāde notiks  11. novembrī.

Latvijas galvaspilsētā kinofilmas demonstrēšana tiks sākta Lāčplēša dienā — 11. novembrī pulksten 11.00 Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē un kinoteātra «Rīga» Mazajā zālē. Pirmie kinofilmas seansi tiks nodoti plašākam sabiedrības vērtējumam, nevis rezervēti slēgtiem pasākumiem.

«Rīgas sargi» kļūs par pirmo Latvijas spēlfilmu, uz kuru biļetes būs iespējams iegādāties gan filmas demonstrēšanas vietu kasēs, gan internetā. Ar SIA «Biļešu serviss» starpniecību biļetes uz kinofilmas «Rīgas sargi» seansiem būs iespējams rezervēt internetā un iegādāties arī Rīgas Kongresu nama kasē un kinoteātrī «Rīga».

Rūpējoties par plašāku sabiedrības grupu iespējām noskatīties jauno Latvijas kino projektu, «Rīgas Kultūras aģentūra» ir saglabājusi zemākās kino apmeklējuma biļetes cenas Rīgā. Ieejas biļetes cena uz dienas seansiem Rīgas Kongresu namā un kinoteātrī «Rīga» maksās Ls 2, bet vakara seansos — Ls 3. Otrdienās kinoteātrī «Rīga» īpaša atlaide — biļete uz dienas seansu maksās tikai Ls 1,50. Citās Latvijas pilsētās filmas «Rīgas sargi» biļešu cenas tiks noteiktas saskaņā ar vietējo kinoteātru cenrāžiem.

Arī citās Latvijas pilsētās kinofilma «Rīgas sargi» būs skatāma no 11. novembra. Šajā datumā kinofilmas demonstrācija tiks sākta Ventspils un Valmieras kinoteātros, savukārt no 20. novembra filma būs skatāma Madonā, no 26. novembra Cēsīs, no 27. novembra Smiltenē, no 3. decembra Viesītē, no 7. decembra Daugavpilī, no 10. decembra Dobelē, no 14. decembra Talsos, 15. decembrī Tilžā, no 16. decembra Rēzeknē, no 21. decembra Ludzā. Vēl tiks precizēti datumi filmas demonstrācijas sākšanai Liepājā un Ogrē.

Kinofilma «Rīgas sargi» vēsta par patiesu draudzību un īstu mīlestību uz Latvijas neatkarības cīņu fona. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti, karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķirīgā cīņa — gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti — vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās sagrābt Rīgu, un šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu pārspēkam ir Sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu