Mana partnere — 10 gadus vecāka...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No «Princeses»

Nesen portālā «Apollo» tika publicēts raksts [s:17518] Laikam jau pašam Tev, raksta autoram, tomēr kaut kas šajā situācijā šķiet nepierasts, ja esi uzdevis jautājumu, vai Tev nav kāda slimība, kas liktu tiekties pēc vecākām sievietēm.

Acīmredzot šis jautājums Tevi tomēr nodarbina jau ilgāku laiku un nav tikai par Tavu veselību. Kaut kas šajā apstāklī Tevi dara bažīgu, un var tikai paslavēt Tavu apņēmību par to sākt runāt.

Man gan tā arī nekļuva skaidrs, cik tad īsti liela ir gadu starpība starp Tevi un Tavu mīļoto sievieti? Tam gan ir, gan nav būtiskas nozīmes.

Un tomēr. Ja gadu starpība ir virs 10 gadiem, par to būtu vērts padomāt kaut vai no šāda aspekta: vai tiešām viss ilgstoši var būt tik ideāli, kā Tu apraksti? Man ir grūti noticēt, ka cilvēki, kuri ir katrs savā vecumposmā, var katru nakti ilgstoši sarunāties par kopīgi interesējošām tēmām.

Pretējā gadījumā man vai nu jāsāk šaubīties par sievietes briedumu, vai jādomā, ka vismaz viens no jums nav līdz galam patiess un liekuļo, lai saglabātu šīs attiecības sev vien zināmu iemeslu dēļ. Jo tomēr agri vai vēlu parādīsies atšķirības gan dzīves uzskatos un pieredzē (jo vecāks cilvēks, jo uzskati vairāk nostabilizējušies, bet jaunākam tie daudz vairāk ir attīstības procesā), gan sociālā statusā, gan līdzekļu tēriņos un laika pavadīšanā.

Nedomāju, ka būtu jārunā par kādu slimību. Tomēr ne velti speciālisti uzskata, ka jaunāku vīriešu tiekšanās pēc daudz vecākām sievietēm (un arī otrādi, protams) liecina par zināmu emocionāla brieduma trūkumu. Klasiski ir uzskatīt, ka tas liecina par neapzinātu vīrieša tiekšanos meklēt šādās attiecībās māti.

Ir pilnīgi iespējams, ka neapzināti tā ir savas veiksmes demonstrēšana no Tavas puses, arī zināmā mērā privātīpašnieciskuma demonstrēšana, kas raksturīga jauniem vīriešiem. Jo, būsim godīgi, lai cik nenobriedusi būtu sieviete, viņa neapšaubāmi novērtēs, ka krietni jaunākam vīrietim trūkst zināmas dzīves pieredzes un brieduma. Tomēr šādas attiecības vīrieša acīs izskatās pēc vērā ņemama panākuma un uzslavas, jo viņš ir spējis piesaistīt pieredzējušākas partneres uzmanību.

Es šeit negribu runāt par iemesliem, kāpēc sieviete tiecas pēc gados jaunāka vīrieša, jo tam šeit var būt un var nebūt nozīmes. Un es nedomāju, ka tas ir slikti vai nepareizi, ja sieviete sevi kopj.

Bet, ja jau Tevi kaut kas šajā situācijā mulsina, varbūt ir vērts sev uzdot vismaz dažus jautājumus:
 
Cik man ir būtiski tas, ka partnere ir vecāka?
Ko man nozīmē šīs attiecības?
Kā es tajās patiesībā jūtos?
Ko man nozīmē apkārtējo reakcija — atbalsts, noliegums vai kritika?
Cik man tas ir svarīgi?
Vai es gribētu dzīvot kopā un veidot ģimeni?
Vai tas nozīmē, ka mums būs arī bērni?
Vai es spēšu pieņemt, ka partnere novecos agrāk (jo tas notiks agri vai vēlu, jo jūs tomēr esat atšķirīgi pēc vecuma!)?
Kā es ar to varēšu sadzīvot?

Ja kaut uz daļu no šiem jautājumiem vari atbildēt apstiprinoši, neredzu problēmu vai šķēršļus jūsu abu attiecībām. Problēmas sākas tikai tad, kad abi partneri nespēj emocionāli viens otru atbalstīt un paši īsti nezina, kas viņiem sniedz gandarījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu