JL: vērsām uzmanību uz situāciju, nevis aizstāvējām Gulbi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) deputāti, kuri septembra beigās pameta plenārsēdi saistībā ar drošībnieka Edgara Gulbja ielēkšanu Daugavā no Salu tilta, to esot darījuši, nevis lai aizstāvētu Gulbi, bet gan lai pievērstu uzmanību uz problēmām, viņu aizturot un konvojējot, aģentūrai LETA sacīja frakcijas deputāte Linda Mūrniece.

Mūrniece norādīja, ka JL deputāti vēlējušies vērst uzmanību, kā aizturēta persona var izkļūt no policijas automašīnas. «Mūsu rīcība bija kā katalizators, pēc kuras arī vairākas amatpersonas sniedza paziņojumus par to, kas notiek valstī,» teica Mūrniece un uzsvēra, ka viņai neesot bijis ilūziju, ka Gulbis ir tīrs un balts.

Kā ziņots, policijas amatpersonas ceturtdien paziņoja, ka patlaban apcietinātais Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieks Gulbis, kas septembra beigās mīklainos apstākļos uz Salu tilta izkļuva no konvoja automašīnas un ielēca Daugavā, krāpnieciskās darbības sācis jau pusaudža gados, bijis notiesāts par dzīvokļu zādzībām un ir viltojis savas biogrāfijas datus — viņam nav pat vidējās izglītības, un viņš pretēji paša un tuvinieku apgalvojumiem nekad nav dienējis padomju armijā.

Policija Gulbi sauc par blēdi un krāpnieku, norādot, ka slavenais literārais varonis Ostaps Benders salīdzinājumā ar viņu ir tikai zīdainis.

Partijas «Jaunais laiks» Saeimas deputāts Einars Repše iepriekš atzinis, ka ir pazīstams ar Gulbi, taču noliedz, ka JL asā reakcija varētu būt saistīta ar viņu abu personīgo pazīšanos. «Mūsu asā reakcija bija saistīta tikai un vienīgi ar notikušo faktu,» sacīja Repše.

Vēl būdams Latvijas Bankas prezidents, Repše ticies ar Gulbi, piedaloties ar sprāgstvielām saistītās zemessargu mācībās. Repše savas un Gulbja attiecības vērtēja kā biedriskas. Viņš sacīja, ka vēlāk ar Gulbi neesot ticies, bet vienīgi «šad un tad Saeimā bijām saskrējušies, viņam pildot dienesta pienākumus».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu