Dziedi ar zelta telefonu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Deviņi skatītāju simpātiju balsojumi «Dziedi ar zvaigzni» rīkotājiem dod vairāk nekā pusmiljonu dolāru!

Jau no bērnu dienām zinām, ka aiz trejdeviņām jūrām pašā Nekurienes viducī mīt zoss, kas dēj zelta olas. Taču pieaugušo cilvēku īstenība pārspēj jebkuru izdomājumu: Latvijā ar to «nodarbojas» visparastākie telefoni.

Dārgākais projekts

Šovs «Dziedi ar zvaigzni» bija ne tikai šā gada dārgākais un vērienīgākais projekts, bet arī dārgākais projekts TV3 vēsturē un, iespējams, arī visu Latvijas televīziju vēsturē. Ienākumi no skatītāju balsošanas daļāji sedza šova veidošanas izdevumus, zināmu summu ikreiz saņēma arī tā dalībnieki, stāsta TV3 sabiedrisko attiecību koordinatore Latvijā Marta Zandersone.

Stāsta, ka neesot pieklājīgi skaitīt naudu svešā kabatā, bet, ja jau mēs paši to tur esam sametuši, gribētos zināt, cik naudiņas cepurē sabira, un kur tas viss palika, jo zinām, ka uzvarētājiem Lienei Šomasei un Jānim Vinteram balvu - 10 000 eiro - sponsorēja viena no Latvijā esošajām bankām.

Latvieši vienmēr ir bijuši dziedātājtauta. Mēs dziedam, un mums dzied. Un tā iedzied, ka roka pati stiepjas pēc telefona. Deviņos balsojumos mēs 473 223 reizes esam spaidījuši taustiņus, lai paustu atbalstu savam pārim. Apmēram puse ir bijusi miermīlīgie mājās sēdētāji (zvanīts no fiksētajiem «Lattelecom» tālruņiem), otrā puse - tie mobilo aparātu īpašnieki, kas bieži vien pat labierīcībās no sava kantainā kabatas draudziņa nešķiras.

Kur dabūt naudu vēlēšanām?

«Vakara Ziņas» lēsa, ka vairums no gandrīz pusmiljona zvaniem tomēr bija taupības režīmā (viens 35 santīmu zvans deva vienu balsi izvēlētajam pārim), daudzi arī atļāvās dārgo triecienbalsojumu (95 santīmu vērts SMS nodrošināja mīluļiem četras balsis). Izrādās, ka «triecienā» balsoja 46% no zvanītāju kopskaita.

Naudas izteiksmē triecienbalsojums ienesa 206 798 latus un 45 santīmus. Parastais - 89 439 latus. Kopā satecēja 296 tūkstoši 237 lati un 45 santīmi.

Lai Eiropa mūs saprastu, teiksim tā: no mūsu telefoniem, precīzāk - no mums, tika izslaukti 423 027 eiro un 15 centi jeb 619 743 dolāri un 62 centi. Tas ir - krietni pāri pusmiljonam dolāru! Protams, valsts jau nevar palikt tukšā - 18% tā paņēma kā PVN, savs kumoss tika pakalpojuma sniedzējam. Un mēs odmājām, ka balsojam par savējiem...

Šovs ir beidzies. Lai dzīvo šovs! Šādas tādas vēlēšanas tuvojas, ko arī var uzskatīt par šovu. «Vakara Ziņas» var ieteikt katrai partijai sarīkot pa šovam (dziedāt, dejot, melot, zagt vai uti pa latu uz Grobiņu kopā ar zvaigzni dzīt...), un, skat, arī naudiņa priekšvēlēšanu kampaņai būs rokā! Nekāds KNAB tad savu knābi mūsu telefonos nebāzīs...

Un vēl mums piezvanīja «VZ» lasītāja Aina un ieteica radikālu risinājumu priekšvēlēšanu kampaņu finansēšanai: jāatver īpašs konts, kurā ikkatrs LR pilsonis, kas karsti vēlas Saeimas pārvēlēšanu, var ieskaitīt tik naudiņas, cik gribas, un tad, kad tauta kontā ieskaitījusi, piemēram, trīs miljonus latu, var rīkot vēlēšanas. Un tā kaut vai katru nedēļu...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu