Pilsrundāles vidusskolas direktoru Indrikovu atbrīvo no ieņemamā amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Bauskas rajona Rundāles pagasta padome nolēma atbrīvot no amata Pilsrundāles vidusskolas direktoru Aivaru Indrikovu, ko tur aizdomās par viltota izglītības dokumenta pārdošanu apcietinātajam Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsniekam Edgaram Gulbim.

Bauskas rajona padomes un Rundāles pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Okmanis aģentūru LETA informēja, ka patlaban Pilsrundāles vidusskolu vada direktora vietniece mācību darbā, kas šodien piekritusi kļūt par skolas direktori. Par jaunās direktores apstiprināšanu amatā pašvaldība lems nākamajā sēdē.

Indrikova iesniegumu par atbrīvošanu no skolas direktora amata pēc paša vēlēšanās pagasta vadītājs saņēmis 5. novembrī.

Okmanis atzina, ka ir informēts, ka bijušais Pilsrundāles vidusskolas direktors Indrikovs Bauskas rajona Izglītības pārvaldei pieprasījis atestāta par vidējās izglītības iegūšanu veidlapas dublikātu, nenorādot, ka šo dokumentu gatavojas izsniegt Gulbim. Direktors vien paskaidrojis, ka pie viņa pēc dokumenta kopijas vērsies kāds skolas bijušais absolvents. Okmanis piebilda, ka iesniegums par atestāta dublikāta izsniegšanu bijis noformēts atbilstīgi likumam.

Indrikovs Pilsrundāles vidusskolu vadīja 23 gadus. Okmanis Indrikovu pazīst kopš 1994. gada, taču viņš nevēlējās komentēt notikušo. Viņš atzina, ka ir informēts par kriminālprocesu, kas sākts pret Indrikovu. Šā kriminālprocesa gaitā Bauskas rajona Izglītības pārvaldē pārbaudi veikuši speciālisti no Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes.

Kā ziņots, policija iepriekš informēja, ka Gulbis ir veicis krāpnieciskas darbības. Viņš bijis notiesāts par dzīvokļu zādzībām un ir viltojis savas biogrāfijas datus — viņam nav pat vidējās izglītības, un viņš pretēji paša un tuvinieku apgalvojumiem nekad nav dienējis padomju armijā. Noskaidrojies, ka Gulbja kartīte par viņa sodāmību ir pazudusi no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra datubāzes, un tagad tiks veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu apstākļus, kā tā varēja notikt.

Atklājies, ka Gulbis savulaik par nesekmību un stundu kavēšanu atskaitīts no Rīgas 17. profesionāli tehniskās skolas. Vēlāk viņš no Pilsrundāles vidusskolas direktora Indrikova esot iegādājies viltotu atestātu par vidējās izglītības beigšanu, ko tikai 2006. gada 4. septembrī iesniedzis Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS).

Indrikovs bija pārsteigts par šādu apgalvojumu un aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka neesot Gulbim pārdevis viltotu vidusskolas beigšanas atestātu, turklāt Gulbis neesot mācījies šajā skolā. Indrikovs arī nemācēja teikt, vai Gulbis kādreiz dzīvojis Rundāles pagasta pašvaldības teritorijā.

Tagad policijā sākti divi kriminālprocesi — gan pret Gulbi, gan pret izglītības iestādes vadītāju saistībā ar viltotā dokumenta izdošanu, pirkšanu un tā izmantošanu nolūkā gūt sev labumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu