Vīķe-Freiberga domā, ka Gulbis nesimulē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga domā, ka no amata atstādinātais Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta virsnieks Edgars Gulbis, ko policija dēvē par blēdi un krāpnieku, nesimulē un viņš ir spīdzināts. 

Otrdien intervijā Latvijas Radio bijusī prezidente uzsvēra, ka šajā lietā ir ārkārtīgi daudz jautājumu. Ja Vīķe-Freiberga arī patlaban būtu prezidente, viņa šai lietai pievērstos ļoti nopietni un veltītu daudz laika. «Šajā stāstā ir daudz detaļu, kas neiet kopā, kas nesakrīt,» sacīja Vīķe-Freiberga, norādot, ka Gulbja ielēkšana Daugavā notikusi «pretī dabas un loģikas likumiem».

Vīķi-Freibergu šokējuši televīzijā redzētie kadri, kuros Gulbis redzams dodamies uz tiesas sēdi. Eksprezidente uzskata, ka, ticamāk, viņš nesimulē un tiešām ir morāli un fiziski salauzts. Tāpat viņa uzskata par dīvainu to, ka Gulbim tiek izvirzītas arvien jaunas apsūdzības. «Kam viņš ir pārskrējis ceļu?» jautāja prezidente.

Bijusī prezidente norādīja, ka plašsaziņas līdzekļos tiek teikts, ka Gulbis ir slikts cilvēks, taču, viņasprāt, ir apbrīnojami, ko viens cilvēks tik īsā laikā ir spējīgs paveikt. Rodas izjūta, ka tiek vērota spiegu filma, atzīst eksprezidente un piebilst, ka tas «neizskatās dabīgi» un tā «nenotiek ar katru noziedznieku».

Vīķe-Freiberga tāpat sacīja, ka bija gaidījusi enerģiskāku Tiesībsarga rīcību un nepaļaušanos uz «sekundāriem avotiem».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu