Justīnes slepkavībā apsūdzētajam bēgšanā palīdzēja papīra lapa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nieka salocīta papīra lapa kalpoja par instrumentu, ar kura palīdzību vairākos smagos noziegumus apsūdzētajam vīrietim izdevās izbēgt no policijas konvoja auto. Policija ziņas, ka 13 gadus vecās Justīnes Legzdiņas izvarošanā un slepkavībā apsūdzētajam vīrietim gandrīz izdevies izbēgt, slēpa trīs mēnešus.

Rīgas rajona Policijas pārvalde pēc vairākos smagos noziegumos apsūdzētā Gundara (1964) bēgšanas ierosināja izmeklēšanu, kurā noskaidroti vairāki interesanti apstākļi, kas mukšanu sekmēja. 22. augustā vīrieti konvojēja uz Siguldas tiesu, un tieši pirms tiesas ēkas Gundaram izdevās atvērt policijas auto durvis un aizskriet prom.

Brauciena laika vīrietim bija izdevies salauzt roku dzelžus un ar salocītas papīra lapas palīdzību atvērt konvoja auto restotās durvis. «Konvoja auto ir ražots 2006. gadā, un nevienam nebija ienācis prātā, ka tik jaunai mašīnai varētu būt šādi defekti. Nepilnības ir novērstas, bet mēs pārbaudīsim, vai arī citās konvoja mašīnās nav līdzīgu problēmu,» sacīja Rīgas rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Inita Dzelme. Vīrietim, šķērsojot vairākus privātmāju pagalmus un ielas, bija izdevies aizskriet līdz Vidzemes šosejai, kur viņu tā paša konvoja darbinieki noķēra.

Policija nesniedz atbildi, kāpēc par notikušo sabiedrība uzzina tikai tagad. «Likums neliek par katru gadījumu informēt sabiedrību. Ja vīrietis nebūtu noķerts, mēs sniegtu informāciju,» piebilda I. Dzelme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu