Kā mīl un precas Indijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No «Princeses»

Pat kurtizānēm nevajag vienmēr piekrist mīlēties, jo, kā mums zināms, vīrieši nicina pieejamas sievietes.*

Erotika. Naturālā

Indijā kopš seniem laikiem valda uzskats, ka sievietes pievilcība slēpjas tās apaļīgumā. Apjomīgas formas indiešu izpratnē simbolizē veselību, auglību, bagātu un pārtikušu dzīvi, kas lielākajai daļai Indijas iedzīvotāju ir tikai sapnis. Arī par pašmāju kino indieši saka: tas ir viņu sapnis par īstenību.

Tomēr izskatās, ka resnas sievietes Indijā — vismaz uz ekrāna — vairs nav modē. Augumi ir daiļi, un sieviešu krūtis brīnumskaistas. Dabiski skaistas. Nu, bet bikini zona!!! Mūžamežs! Labāk aizgriezt galvu prom no ekrāna, citādi var sanākt tā: dienā ieraudzīsi, naktī ļaunos murgos mētāsies.

Bet, kamēr kamera nav tikusi līdz bikini, ir bauda vērot, kā indiešu vīrietis pieskaras sievietei. To, kuru patiesi iekāro, kura ir sirdī, viņš ilgi glāsta ar ziedu vai maigi, jutekliski uzliek plaukstas uz gurniem. Nē, nevis uz dupša, bet apmēram tajā vietā, kur sievietēm citos platuma grādos beidzas zeķes un vēl nav sākušās biksītes. Tur vīrieša rokas guļ kādu brīdi un tikai tad lēni meklē ceļu pie slēptākām vietiņām. Plaukstas slīd uz augšu, ne lejup. Glāsta seju un lūpas. Tad viņš viņu skūpsta. Nevis sūcas un siekalojas, bet izsmalcināti — kamasūtriski skūpsta. Un tikai tad rokas lēnām slīd lejāk, pieskaras krūtīm. Un vēl pēc tam tuvojas Tur. Skaisti.

Mūsu Uldiņiem, kaut arī viņi dikti mīl savas Baibiņas, bieži vien viss notiek pilnīgi otrādi; dažs vispār neatceras, ka Baibiņām ir gan krūtis, gan lūpas. Taisnību sakot, attieksmē pret sievietēm, pie kurām nav sirds, indietis tāds pats Uldis vien ir. Viņš pa taisno un visai rupji grābj pie krūtīm, tad apgāž un... iesprauž, tajā pašā laikā izkliedzot citas sievietes vārdu. Vēl lielākas taisnības labad jāteic, ka visbiežāk tā, kurai iesprauž, ir sieva, jo ar labi skoloto kurtizāni kas tāds vienkārši neietu cauri. Vismaz kino.

— Tu domā, ka esi vienīgā sieviete uz pasaules? Man viņu ir simtiem!

— Ļoti labi, — tad ej pie viņām.* — atbild kurtizāne, jo droši zina: no tiem simtiem viņš grib tikai viņu.

Vīrs un sieva

Galvenās pazīmes, pēc kurām var noteikt, ka sieviete ir precējusies, ir gredzens uz kājas vidējā pirksta, riņķis degunā un punkts pieres vidū. Starp uzacīm tikai tām, kuras nav precētas. Bet, zinot indiešu precību un ģimenes tradīcijas, nav grūti uzminēt, ko nozīmē precēto sievu ārprātīgā raudāšana laulību ceremonijas laikā kā dzīvē, tā kino.

— Kādreiz es kļūšu par karali. Un tu būsi mana karaliene. Un verdzene.

— Nevienam es nebūšu verdzene!*

Tā izrunāties var tikai meitenīte, kurai kļūt par kurtizāni ir šūpulī ielikts talants un liktenis. Ar sievām ir pavisam citādi; viņas labi zina, ka ir vīra kalpones, un, ja kāda arī atļaujas skaļi paust domas, tad zina, ka par pilnu jau tāpat neviens viņu neņems. Turklāt vīram iebilst sievas atļaujas tikai dzīvē — ne uz ekrāna. Atkal tas pats — Padomju Savienībā seksa nav!

Meitenes izprecina ļoti agri, un visbiežāk jaunais pāris viens otru ierauga tikai kāzu dienā. Kāda tur mīlestība?! Ja vecāki par labu partiju atzinuši to un ne citu pretējā dzimuma pārstāvi, tas nav apspriežams. Un sievai vienkārši ir jāiemācās mīlēt savu vīru — tas ir viņas sakrālais uzdevums. Dzīvē, tāpat kā kino, ne visām tas izdodas, tāpēc mūsdienu Indijā arvien biežāk notiekot laulības, kur divus cilvēkus kopā saveduši nevis vecāki, bet mīlestība. Kino gan joprojām valda vecie likumi, toties sižetos netrūkst mīlas trijstūru, salauztu siržu un asaru; kuram gan būtu interesanti trīs stundas vērot nevainojamas ģimenes idilli?

— Es visu atdotu, lai būtu viņam līdzās. Es biju gatava atdot viņam savu sirdi.

— Tad par kādu mīlu tu runā?! Mīlēt nenozīmē nest upuri un pazaudēt pašam sevi. Mīlēt nozīmē cienīt sevi.*

Galvenā indiešu sievietes nozīme — būt par māti. Bērna piedzimšanu tur vārda tiešā nozīmē uzskata par Dieva dāvanu. Tātad, jo agrāk meitene apprecēta, jo vairāk Dieva dāvanu. Parēķiniet: 25 gadus vecai līgavai, salīdzinot ar piecpadsmitgadīgu, to ir vismaz mīnus desmit.

Toties kļūt par atraitni indietei nozīmē tikpat kā nāvi. Pēc senas tradīcijas atraitne pēc vīra nāves upurējas. Šo ieražu sauc par sati. Oficiāli sati tika aizliegts tikai 1987. gadā, taču, neraugoties uz aizliegumu, katru gadu notiek vairāki desmiti pašsadedzināšanās rituālu, kuros dzīvību labprātīgi zaudē atraitnes. Un arī kino to nemaz neslēpj. Tātad tas ir dabiskāks un pašsaprotamāks akts nekā sekss.

* Citāti no filmas «Kamasūtra».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu