Bērziņš: jāpieprasa Krievijai atlīdzināt kompensāciju izdevumus bijušajiem Abrenes iedzīvotājiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Nākamajai valdībai būtu jāvēršas pie Krievijas Federācijas ar prasību atlīdzināt tos izdevumus, kas Latvijai radušies, izmaksājot kompensācijas bijušajiem Abrenes apriņķa sešu pagastu iedzīvotājiem,» uzskata tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

«Beidzot ir atrisināts robežlīguma jautājums ar Krieviju un Latvija ir atteikusies no savām tiesībām uz Abreni. Tomēr Latvija ir pildījusi savu pienākumu pret tiem iedzīvotājiem, kam savulaik šajā teritorijā piederēja nekustamais īpašums, izmaksājot viņiem kompensācijas un dodot iespēju saņemt zemi citās Latvijas vietās. Tā kā Abrene ir iekļauta Krievijas Federācijas teritorijā, uzskatu, ka Krievijas pienākums ir atlīdzināt Latvijai tos izdevumus, kas radušies, lai izmaksātu šīs kompensācijas,» ministra viedokli portālam «Apollo» pauda preses sekretārs Mārtiņš Panke.

«Iespējams, šis uzdevums būtu jāiekļauj nākamās valdības deklarācijā,» norāda tieslietu ministrs. «Tāpat uzskatu, ka nākamajai valdībai, sadarbojoties ar parlamentu, būtu beidzot jāatrisina arī «čekas maisu» jautājums. Tas ir mūsu pienākums pret vēsturi, un, atverot «čekas maisus», tiks pielikts punkts savstarpējām aizdomām un spekulācijām par to saturu,» uzskata Bērziņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu