Berlīnes zoodārzu pamet finanšu direktors, kurš ledus lācēnu Knutu padarīja par zvaigzni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Berlīnes zooloģisko dārzu pamet finanšu direktors Geralds Ūlihs, kurš ledus lācēnu Knutu padarīja par pasaules mēroga zvaigzni.

Zooloģiskais dārzs šonedēļ nolēma nepagarināt Ūliha darba līgumu pēc 2007.gada un viņš jau ir pametis darbu, ziņo Vācijas laikraksti.

Ūlihs žurnālistiem sacīja, ka viņš un zoodārza vadība panākuši abpusēju vienošanos par darba priekšlaicīgu pamešanu. Tomēr mediji ziņo, ka viņš devies prom pēc nesaskaņām ar kolēģiem par zooloģiskā dārza pārvaldīšanu.

Šāds notikumu pavērsiens noticis dažas nedēļas pēc ledus lācēna Knuta pirmās dzimšanas dienas, kas tika plaši atspoguļota presē.

Vācijas mediji raksta, ka Berlīnes zooloģiskā dārza direktors Bernhards Blaškevics ir neapmierināts par Knuta popularitātes iespaidu uz zooloģisko dārzu.

Blaškevics šogad agrāk izteicās, ka zooloģiskais dārzs kļūst par izklaides parku.

Ūlihs intervijā aģentūrai DPA sacīja, ka viņš nekaunas par paveikto darbu zoodārzā.

"Zooloģiskais dārzs ir kļuvis pelnošs un ieguvis ļoti pozitīvu tēlu Vācijā un visā pasaulē," viņš norādīja.

Tiek uzskatīts, ka Ūlihs panācis zoodārza ienākumu palielināšanos, licenzējot Knuta tēla izmantošanu T-krekliem, rotaļlietām, plakātiem un pat saldumiem.

Kopš ledus lācēna piedzimšanas ievērojami pieaudzis Berlīnes zooloģiskā dārza apmeklētāju skaits. Kopš lācēna pirmās iepazīstināšanas ar skatītājiem šā gada martā Berlīnes zooloģisko dārzu, lai apskatītu Knutu, apmeklējuši 2,5 miljoni apmeklētāju no visas pasaules.

Lācēnam ir arī savs blogs, un viņš fotografēts arī neskaitāmām kampaņām, lai pievērstu uzmanību globālās sasilšanas problēmām. Knutu fotografējusi arī slavenību fotogrāfe Ennija Leibovica žurnālam "Vanity Fair", kur lācēns iemontēts vienā attēlā ar aktieri Leonardo di Kaprio.

Knuts kļuvis par pasaules mēroga slavenību, nodrošinot zooloģiskajam dārzam 8-10 miljonu eiro (5,62-7,03 miljonu latu) peļņu.

Pēdējos 50 gados pasaulē nebrīvē piedzimuši aptuveni 70 polārlāču mazuļi, no kuriem izdzīvojuši tikai 34. Knuts ir pirmais izdzīvojušais polārlāča mazulis Berlīnes zoodārzā pēdējos 30 gados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu