Sieviešu noslēpumi un vīriešu vēlmes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Pirmais, ko vīrietis pamanot sievietē, ir viņas izskats. Ja viņai ir garas kājas, lielas krūtis un kupli mati, viss izskatās daudzsološi. «Interesanti,» mēs, vīrieši, pēc sieviešu domām, domājam, «ar šo varētu kaut kas sanākt.»

Patiesībā tās ir novecojušas iedomas. Sieviešu īpašības, kas mūs patiešām valdzina, fascinē un mudina iepazīt sievieti labāk, nav uzreiz pamanāmas. Mūs pievilina sīkumi. Protams, mums patīk plakāti ar seksīgām blondīnēm, kas reklamē apakšveļu. Tomēr lielākā daļa vīriešu daudz labprātāk vēlētos, lai šīs reklāmu sievietes tā arī paliek uz plakāta. Kad runa ir par taustāmām lietām, vizuālā pievilcība nemaz nav tik ļoti svarīga.

Individualitāte ir to nevizuālo īpašību saraksta augšgalā, kuru dēļ vīriešiem iepatīkas sievietes. «Pīlēns pārvērtās par gulbi,» jūs dzirdēsit vīrieti sakām par sievieti, kas ir iekarojusi viņa sirdi. Vīrieši to nesaka par sievietēm, kuras uzcītīgi pielāgo sevi šķietamajam sievietes ideālam. Lai gan sākotnēji filmās tika sludināti perfektā skaistuma ideāli, tādas filmas kā «Telma un Luīze» un «Četras kāzas un vienas bēres» ir mazinājušas apģērbu un frizūru nozīmi.

Vīriešiem labāk patīk, ja sieviete ir dabiska. Kā tu vari atstāt iespaidu, ja tavs tēls sabiedrībā ir tikai izdoma? Frizūra, lūpu krāsa, automašīna, kuru tu esi izvēlējusies, attiecības ar cilvēkiem, tavi mīļākie dzērieni ļauj noteikt, kas tu patiesībā esi.

Būt dabiskai visu laiku ir daudz grūtāk, nekā tas varētu šķist. Ir nepieciešama pārliecība par sevi. Vīrieši ļoti augstu vērtē sievietēs šo pārliecību. Tas nenozīmē, ka tev jāiet pāri līķiem vai jābūt nekaunīgai. Pārliecība par sevi nozīmē, ka tev ir iekšējs spēks, tu esi sarežģītais zvirbulēns un pietiekami gudra, lai varētu izkļūt no visādām dzīves situācijām.

Reiz kopā ar saviem kolēģiem žurnālistiem devos braucienā. Mūsu kompānijā bija sieviete, kādas lielas kompānijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja. Pēc garā ceļa un grūstīšanās mēs, septiņi žurnālisti, nokļuvām kādā lielā pilsētā pie labākās viesnīcas reģistrācijas letes. Mums paziņoja, ka viņu datorā mūsu rezervācija nav reģistrēta.

Šajā mirklī mūsu sabiedrisko attiecību speciāliste parādīja, kāda viņa ir patiesībā. Viņas birojs  jau četras stundas bija slēgts. Viņa nevarēja tikt klāt sava biroja faksa aparātam un kredītkartei. Tomēr pēc dažām minūtēm šī sieviete bija sagādājusi mums sviestmaizes, kafiju un pat krēslus, uz kā sēdēt.

Pēc pusstundas mums rokās bija istabiņu atslēgas, un bagāža tikai nogādāta mūsu istabās. Sekoja arī administrācijas atvainošanās par sagādātajām neērtībām. Viņa to visu noorganizēja, nepaceļot balsi. Viņa nemaz nelīdzinājās tām blondīnēm no plakātiem, tomēr pēc tā, ko viņa paveica, viņa man likās neatvairāma. Visiem mūsu grupas vīriešiem mutes palika vaļā. Man pat liekas, ka viņa saņēma vienu laulību piedāvājumu.

Vēl viena svarīga īpašība ir godīgums. Ticiet vai ne, tā ir viena no īpašībām, kas var uzkurināt vīrieša seksuālo iekāri. Mēs dzīvojam pasaulē, kur sekss ir viena no sarežģītākajām sarunu tēmām, un vīrieši aizvien mazāk ir pārliecināti, vai pareizi izprot sieviešu raidītos signālus.

«Satikos ar Olgu gandrīz divus gadus un jutu viņas vēlmi pārgulēt ar mani jau no paša sākuma,» atzinās mans draugs Džimijs. «Es centos ar viņu par to runāt, jo mans ego vēlējās, lai arī viņa no seksa gūtu baudu. Bet izrādījās, ka viņa tikai tēlo orgasmus. Kad starp mums viss bija beidzies, es no viņas māsas uzzināju, ka Olga izjūt orgasmu tikai orālā seksa laikā. Ja viņa man to būtu pateikusi, viss būtu kārtībā. Man būtu prieks sagādāt viņai baudu.»

Vīriešus pievelk sievietes, kurām ir sava privātā dzīve, — tas nenozīmē, ka mūs uzbudina vientulība vai slepenība. Privātā dzīve nozīmē, ka sievietē ir kas tāds, ko mēs par viņu nezinām. Tas sievietei dod iespēju pārsteigt vīrieti. Tas padara viņu noslēpumainu.

Sievietes, kas neparūpējas par savu noslēpumainību, patiesībā ir nedaudz garlaicīgas. Tas ir intriģējoši — saistīties ar sievieti, kurai ir savas intereses un kura neatklāj sevi pilnībā. Tas attiecas gan uz fiziskām, gan garīgām lietām. Lielākā daļa sieviešu saprot, ka vīrietim patīk, ja sieviete uzreiz nenomet visas drēbes. Kāds 26 gadus vecs datorprogrammētājs stāsta: «Mana draudzene dažreiz atpūšas mājās savā ķīniešu halātā. Bet apziņa, ka zem tā viņa ir kaila, padara mani traku.»

Viņš uzskata, ka draudzenes raksturs ir tikpat izaicinoši noslēpumains. «Viņa neko neslēpj, tomēr dažus viņas dzīves noslēpumus nezina neviens. Mani tas neaizskar, pat gluži pretēji.»

Visbeidzot — vīriešiem patīk sievietes ar labu humora izjūtu. Tas nenozīmē, ka sievietei ir jāsmejas par visiem vīrieša jokiem (kaut gan, kurš negribētu, lai viņa mīļotā uzskata savu vīrieti par asprātīgu?). Mēs vēlamies, lai sieviete pati ir jautra.

Izsmalcināta un nemanāma asprātība liecina par gudrību. Nav nekā seksīgāka par sievieti, kuru vīrietis uzskata nedaudz gudrāku par sevi. Vīrietim tas patīk, jo viņa taču ir izvēlējusies tieši viņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu