Vēstījums Ziemsvētkos

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kristus atnākšana bija kā liela dāvana, kas sevī ietvēra daudzas citas mazākas, bet arī ļoti dārgas dāvanas. Pateicoties Kristus nākšanai, mūsu pasaulē ir notikušas lielas izmaiņas. Minēšu dažus piemērus.

Vienkāršā cilvēka vieta sabiedrībā. Katra cilvēka vienādā vērtība Dieva priekša un no tā izrietošās cilvēktiesības.

Bērnu vērtība un aizsardzība.  Cieņa pret sievieti.  Ģimenes svētums un tās loma veselīgas sabiedrības pastāvēšanā. Verdzības atcelšana, ko vislielākajā mērā ietekmēja kristīgie aktīvisti.
Kristīgā darba ētika, kas savulaik ļāva Rietumiem uzplaukt.

Reliģijas atšķirtība no valsts, kas dāvā cilvēkiem ticības brīvību. To neizgudroja ateisti, lai pasargātu sevi no pievēršanās ticībai, bet to iedibināja kristieši, lai visiem cilvēkiem garantētu ticības brīvību. Pameklējiet šo brīvību islāma zemēs.

Modernā zinātne, kas balstījās uz kristīgo pasaules uzskatu, ka šo pasauli ir radījis Gudrs Radītājs un tāpēc arī šī pasaule ir izzināma un saprotama. Demokrātija, kas nostiprinājās un attīstījās kristīgajā pasaules daļā.

Labdarības organizācijas un žēlsirdība pret nelaimē nonākušajiem. Absolūtais vairākums labdarības organizāciju atrodas Rietumu pasaulē. Zemēs, kur tic reinkarnācijai, ir gandrīz neiespējami atrast tur nodibinātas labdarības organizācijas, jo tā būtu iejaukšanās otra karmā.
Šī ir tikai maza daļa no Kristus dāvātās bagātības cilvēcei, bez kuras mums būtu grūti pat iztēloties Rietumu kultūru un šo pasauli vispār.
Daudzas no šīm vērtībām, liekas, jau pastāv pašas par sevi, un sabiedrībai var sākt šķist, ka var mierīgi atmest Kristu, bet šīs vērtības paliks. Tomēr tā ir ilūzija. Agrāk vai vēlāk, atmetot Kristu, pazūd arī Kristus nestās vērtības. Pēc viena gadsimta sekularizācijas šodien Eiropā var jau redzēt nepārprotamas sekas.

Pat filozofs Nīče atzina, ka Rietumu vērtības ir balstītas kristietībā. Atmetot Kristu, mēs zaudēsim un zaudējam arī vērtības.

Varbūt būsit dzirdējuši teicienu «štrunts par ozolu, ka tik zīles». Mēs tomēr zinām, ka šī loģika nedarbojas. Kā bez ozola nav zīļu, tā bez Kristus nebūtu Rietumu vērtību.

Kristus ir pati dārgākā dāvana katram no mums un visai pasaulei.

Kristus ir šī sāls, kas pasargā sabiedrību no iekšējas bojāejas un satrūdēšanas.

Kā Kristus izmainīja visu pasaules gaitu pēdējos divtūkstoš gados, tā Kristus var izmainīt katra cilvēka dzīvi šodien!

Priecīgus Kristus dzimšanas svētkus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu