Eiropas Gada cilvēka Latvijā titulu ieguvis Piebalgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada Eiropas Gada cilvēka Latvijā titulu ieguvis Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Iepriekš par līderiem balsojuma rezultātā bija izvirzījušies trīs kandidāti - Piebalgs, Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis un bijušais ārlietu ministrs, Saeimas deputāts Artis Pabriks.

Kā ziņots, aptaujā, kuru rīko Eiropas Kustība Latvijā, desmito reizi tiek noskaidrots cilvēks, kurš ar saviem darbiem aizvadītajā gadā visvairāk sekmējis Latvijas dalību un popularitāti Eiropā.

2006.gadā aptaujā uzvarēja radio SWH žurnālists Ģirts Salmgriezis. 2005.gadā par Eiropas cilvēku kļuva Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (JL), 2004.gadā - EP deputāts Georgs Andrejevs, 2003.gadā - futbolists Māris Verpakovskis, bet 2002.gadā - dziedātāja Marija Naumova.

2001.gadā titulu ieguva eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, 2000.gadā - mūziķis Renārs Kaupers un grupa «Prāta Vētra», 1999.gadā politiķis - Valdis Birkavs, bet 1998.gadā zinātnieks un publicists, Eiropas Komisijas administrācijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu