Šovakar būšu princese!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Decembris ir aktīvs ballēšanās mēnesis. Pie labākas sejas krāsas, gludākas ādas un šmaugāka vidukļa pēdējā brīdī tikt nevar, tomēr līdz gadu mijai šo un to vēl var saglābt.

Pēdējā brīdī

Stiliste Dagnija Brūvere pārliecināta, ka pat aizņemta sieviete pauzi kosmētiskām procedūrām vienmēr var atrast. Ja vien ir vēlēšanās, protams! Laiku pie televizora taču var apvienot, piemēram, ar sejas masku vai roku vanniņu.

Balles ir atšķirīgas – ar dejām, koncertu, apbalvojumu pasniegšanu, pieņemšanu. Tādēļ gatavošanās katrai no tām var būt atšķirīga, izvēloties gan apģērbu, gan grimu. Taču ne ar vienu, nedz otru nevajadzētu aizrauties – galvenais ir īstie akcenti.

Ja tomēr nepieciešama zibens programma, jārēķinās, ka tā izmaksā dārgi. Vairs nelīdzēs nodarbības sporta zālē, taču, lai ietilptu savā mīļākajā kleitā, par dažiem centimetriem ķermeņa apmērus samazināt var ar īpašām ietīšanas maskām. Tām izmanto jūras aļģu un jūras sāls kombināciju – ķermeni notin ar speciāli piesūcinātām saitēm. Procedūras laikā var just tērcītes, kas līdzīgi kā saunā plūst pa ādu, izvelkot liekos sāļus.

Lai uzturētu labu fizisko formu, D. Brūvere piekrīt viedoklim, ka maltītes pēc pulksten sešiem vakarā nav vēlamas. Jo īpaši viņa iesaka izslēgt vēlās vakariņas vai vismaz smagos ēdienus. Pieļaujami augļi un dārzeņi.

Sportošanai pāris nedēļas pirms gadu mijas nav jēgas, ja tas nav darīts iepriekš. Izteiksmīgu vidukli plakanāku un stingrāku palīdz veidot neatlaidība un regulārs vēdera preses treniņš. Tiesa, sportošanai ne vienmēr vajag fitnesa treneri un sporta zāli – dzīvesvietai tuvākā mežmala vai upes krasts ir labākais stadions, kur šad un tad labas veselības vai fiziskā tonusa dēļ var izmest kādu loku vieglā riksītī.

– Diētu efekts pirms balles atkarīgs gan no vecuma un vielmaiņas, gan no tā, cik radikālas pārmaiņas organismu sagaida – drakoniska diēta var radīt liekas problēmas un sabojāt svētku prieku, – saka D. Brūvere. Viņa novērojusi, ka izskatā un labsajūtā lielā mērā atspoguļojas saskaņa pašam ar sevi un attiecības ar citiem cilvēkiem. Protams, arī pietiekama atpūta un veselīgs miegs.

SPA mājās

Pašas spēkiem un bez lieliem satraukumiem vai izdevumiem par solārija apmeklējumu sieviete var tikt pie pievilcīga iedeguma arī mājās. Lai intensīvā solārijā iesauļotas ādas vietā negūtu apdegumus, der izvēlēties pašiedeguma krēmus – tie ir paredzēti gan sejas, gan ķermeņa ādai.

Sejas āda būs ieguvēja, ja līdz pat balles dienai tai liksim maskas, turklāt tām nav jābūt veikalā pirktām.

– Katru vakaru esmu likusi olu maskas – vienu dienu stingrās putās sakultu baltumu, otru dienu – dzeltenumu, piepilinot mazliet eļļas. Masku slāņiem vien klāju uz sejas – tikko viens nožūst, lieku nākamo, – stiliste neskopojas ar pieredzi. Kad pēdējā maskas kārta ir pilnīgi nožuvusi, to ar silta ūdens kompresi nomazgā un ādai uzklāj mitrinošu krēmu. Tādā veidā āda saņem tā saukto liftinga efektu – izlīdzinās, radot stingruma sajūtu.

Līdzīgi darbojas sejas un ķermeņa modulāžas maskas, ko piedāvā skaistumkopšanas saloni, lai gan sastāvdaļas tām ir citādākas. Uz šādas ādas labāk turas jebkurš grims. Turklāt āda it kā staro.

Palīdz meistars

Lai gan gaumes ir dažādas, taču pie satriecošas kleitas un stilīgām kurpēm labi neizskatās spalvainas kājas.

Ātra, nedaudz sāpīga (sāpju slieksnis ir individuāls), taču ne pārāk dārga procedūra ir vaskošana, jo, regulāri – apmēram reizi mēnesī – to veicot, matiņi pakāpeniski kļūst trauslāki. Veikalos var iegādāties vaska plāksnītes vai šķidro vasku, ko vienlīdz veiksmīgi mājās var lietot kājām, padusēm, bikini zonai un sejai – virslūpai un zodam.

Spalviņas var noņemt arī ar depilācijas krēmu, taču tad matiņus iznīcina tikai līdz ādai, tāpēc jau nākamajā dienā parādās rupji, asi sari – kā pēc skūšanas. Turpretī ar vaska metodi izrautie ataug apmēram pēc mēneša, ar dabisko konusveida galu, tāpēc nav asi. Lai kavētu matiņu ataugšanu, atspalvotā zona jāieziež ar speciālu līdzekli.

Ja uzacis visu mūžu ir augušas savā vaļā, to retināšana ir ļoti sarežģīta un sāpīga. Pirmajā reizē to vajadzētu lūgt speciālistam, lai pareizi izveido uzacu loku.

Nedrīkst aizmirst par matu veidošanu, sakņu krāsošanu ieskaitot, un manikīru, jo var rasties situācijas, kad rezultāts neapmierina vai pie sava jaunieguvuma – mākslīgajiem nagiem – jāpierod tāpat kā pie mākslīgajām skropstām.

Tiesa, ja skapī nav pašai savas balles kleitas, tad, visu atliekot uz pēdējo brīdi, var gadīties, ka vakartērpa un karnevāla tērpa noma jāatliek uz nākamo gadu.

Skaistās māmiņas

Arī jaunajām māmiņām nevar būt šķēršļu ballītei, ja vien mazuli pieskata kāds no radiniekiem vai kaimiņiem.

Aktrise un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande iedrošina visas pārējās. Piemēram, ja bērniņš barojams ar krūti un prombūtne ilgst vismaz četras stundas, savlaicīgi jāatslauc piens, turklāt pietiekamā daudzumā. Pienu ledusskapī var glabāt līdz 72 stundām.

Ja vecā balles kleita pēc dzemdībām kļuvusi par šauru, badoties gan nevajag! Nevainojama fiziskā forma atgriezīsies pamazām. Labāk pagādāt jaunu tērpu. Neliela neērtība gan ir – ieteicams lietot krūšturu ieliktnīšus, turklāt jāuzmanās, lai neapsaldētu krūtis.

Solārija apmeklējums pirms balles zīdīšanai nekaitē. Vien jāparūpējas par krūšu ādas mitrināšanu, jo solārijs to sausina, un sausa var plaisāt.

Lai nekaitētu mazulim, mērenība pie svinību galda nāk tikai par labu. Arī pirtī iešanu līdz sestajai pēcdzemdību nedēļai vēlams atlikt. Vēlāk šo baudu var pakārtot savai pašsajūtai, nepārspīlējot ar laiku un karstumu.

Iespējams, tikpat lielu svētku baudījumu var gūt arī mājās – ģimenes lokā. Galvenais ir attieksme.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu