Pītu Dohertiju apsūdz plaģiātismā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kārtējā skandālā iesaistīts britu mūziķis Pīts Dohertijs un viņa grupa «Babyshambles» - šoreiz mūziķi apsūdzēti svešu dziesmu zādzībā.

Uzreiz divi dažādi mākslinieki ir apšaubījuši grupas albumā «Shotter's Nation» iekļautās dziesmas «Baddie's Boogie» oriģinalitāti, ziņo tabloīds «The Sun».

Mūziķis Veins Kenjons, kas agrāk kopā ar «Babyshambles» ģitāristu Miku Vitnolu spēlēja grupā «The Ferrymen», apgalvo, ka «Baddie's Boogie» tapis no viņa komponēta skaņdarba, savukārt dziesmas tekstā ir vieta, kas ir ļoti līdzīga rindiņai pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu pankroka grupas «Britanarchists» sarakstītā dziesmā.

«"Baddie's Boogie» ir melodija, ko es uzrakstīju «The Ferrymen» repertuāram. Man ir saglabājušies video ieraksti, kuros redzams, kā 1997.gadā es šo dziesmu spēlēju trīs koncertos Vācijā,» Kenjons pastāstīja avīzei.

«Esmu aizrakstījis «Babyshambles» ierakstu kompānijai, un viņi atbildēja, ka nodos šo jautājumu izskatīšanai saviem advokātiem. Taču kopš tā laika es neesmu saņēmis no viņiem nekādu atbildi,» viņš piebilda.

Nedz «Babyshambles», nedz tās pārstāvji pagaidām par šo lietu nav snieguši nekādus komentārus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu