Jūrmalas opozīcija grib apdalīt Munkevicu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jūrmalas domes opozīcijas deputāti vēlas atņemt pilsētas mēram Raimondam Munkevicam tiesības pārraudzīt visus pašvaldības uzņēmumus. Pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu pārraudzītāja funkcijas R. Munkevicam ļaujot vienpersoniski mainīt uzņēmumu vadību, «Neatkarīgajai» pastāstīja bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta. Turklāt R. Munkevics par šo pienākumu veikšanu sev papildus noteicis algu 1500 latu, ko vēlāk samazinājis līdz 1400 latiem.

Opozīcijas deputāti esot arī neapmierināti ar to, ka viņiem nav informācijas par notiekošo pašvaldības uzņēmumos. Pašlaik tiek saskaņots lēmumprojekts par pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu pārraudzītāja funkciju atņemšanu R. Munkevicam un šo funkciju piešķiršanu Jūrmalas domes struktūrvienībai — ekonomikas un attīstības nodaļai. Šo nodaļu vada viens no lēmumprojekta iesniedzējiem, opozīciju pārstāvošais deputāts Ģirts Trencis.

«Ja pieņems mūs priekšlikumu, nebūs tā, ka Ģirts Trencis vienpersoniski pārraudzīs visus pašvaldībai piederošos uzņēmumus. To darīs visa komisija. Lēmumprojektu ierosinājām izskatīt ārkārtas sēdē, bet Raimonds Munkevics apzināti vilcinās to sasaukt. Šajā laikā viņš jau ir paspējis slēgt īpašus līgumus ar pašvaldības uzņēmumu vadītājiem, kas neļaus viņus tik viegli atlaist no darba,» sacīja I. Aizstrauta.

Par vilcināšanos sasaukt ārkārtas sēdi domes opozīcijas pārstāvji aizsūtījuši sūdzību Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM). Likums «Par pašvaldībām» paredz, ka ārkārtas sēde sasaucama ne vēlāk kā triju dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Pieprasījums iesniegts jau 19. decembrī, tādējādi ir pārkāpts likums.

Domes deputāti iesniegumā ministrijai norāda, ka R. Munkevica valdīšanas laikā nozīmīgi pasliktinājušies gan pašvaldības, gan tai piederošo kapitālsabiedrību lēmumu pieņemšanas procedūru caurspīdīgums un to kvalitāte. Sistemātiski tiekot pieņemti «nepamatoti un sabiedrībai nesaprotami lēmumi, kas izdevīgi šaurām iedzīvotāju vai uzņēmēju grupām, nevis visiem pilsētas iedzīvotājiem». RAPLM atbilde par ārkārtas sēdi varētu tikt saņemta šonedēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu