Segliņš: pasu viltošanas lietā aizdomās tur 9 personas, iesaistīto personu loks ir daudz plašāks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas pilsoņu pasu viltošanas lietā aizdomās turamo statuss piemērots deviņām personām, tomēr ar šo lietu saistīto personu loks ir daudz plašāks, pirmdien žurnālistiem pastāstīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Starp lietā iesaistītajām personām esot gan bijušās valsts amatpersonas, gan privātpersonas. Ministrs pieļāva iespēju, ka izmeklēšanas gaitā aizdomās turamo personu loks varētu palielināties.

Segliņš apstiprināja, ka drošības līdzeklis — apcietinājums — ir piemērots vairākām personām, sīkākus komentārus gan nesniedzot. Aizdomās turamie vairs neesot saistīti ar valsts pārvaldes iestādēm.

Kopumā laika posmā no 2004. līdz 2005. gadam tikušas viltotas aptuveni 100 pases, atzina Segliņš. Nesniedzot sīkāku ieskatu lietas apstākļos, iekšlietu ministrs atzina, ka lieta ir ļoti nopietna, tāpēc viņš personīgi sekošot līdzi tās izmeklēšanas gaitai.

Jau ziņots, ka Drošības policija veic izmeklēšanu kriminālprocesā par Latvijas pilsoņu pasu viltošanu un izmantošanu, kurā par aizdomās turētām atzītas deviņas personas, arī vairākas valsts amatpersonas, aģentūru LETA informēja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka personas viltoja dokumentus, kas kalpo par pamatu pasu izsniegšanai, arī pirmsuzskaites veidlapas un Latvijas Republikas pilsoņa iesniegumus, kā dēļ tika izgatavotas un izsniegtas Latvijas Republikas pilsoņu pases personām, kurām uz to nebija likumīgas tiesības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu