Godmanis: pasu viltošanas skandāls neietekmēs bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru prezidents Ivars Godmanis ir pārliecināts, ka nesen atklātībā nākušais pasu viltošanas skandāls neietekmēs bezvīzu režīma ieviešanu ar ASV. Viņš arī uzskata, ka notikušais vairāk vērtējams pozitīvi nekā negatīvi, jo tas liecina, ka «paši esam spējīgi atklāt šādus gadījumus».

Godmanis trešdien telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» pavēstīja, ka šādi gadījumi turpmāk nenotiks, jo, ieviešot jaunās pases, «to viltošana praktiski nebūs iespējama».

Jautāts, kādēļ sabiedrība tik ilgi netika informēta par šādu noziegumu, Godmanis sacīja, ka tas darīts, lai maksimāli veiksmīgi veiktu izmeklēšanu. «Tas darīts, lai maksimāli netraucētu izmeklēšanai. Svarīgi bija noskaidrot [viltoto pasu] apjomu, kā arī vainīgās personas,» pauda premjers.

Tāpat Godmanis atzina, ka jebkurš iestādes vadītājs nes atbildību par saviem darbiniekiem, tāpēc par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes vadītāja Viļņa Jēkabsona atbilstību amatam vēl varētu lemt, taču tā esot iekšlietu ministra Mareka Segliņa kompetence.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu