Tuvāko mēnešu laikā varētu nodot kriminālvajāšanai daļu lietas par nelikumīgi izdotajām pasēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks šodien, tiekoties ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu (TP), prognozēja, ka daļu no lietas par nelikumīgi izdotajām Latvijas pasēm varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai tuvāko mēnešu laikā, bet pārējā daļā izmeklēšana varētu turpināties vēl vismaz gadu.

Iekšlietu ministrijas (IeM) Preses un sabiedrisko attiecību departamenta Preses centra vadītāja Laura Karnīte aģentūru LETA informēja, ka Segliņš ar Reiniku šodien tikās, lai pārrunātu kopējo drošības situāciju valstī un DP darba aktualitātes.

Reiniks iepazīstināja ministru ar DP darbu un prioritātēm, kā arī valsts drošības situācijas analīzi. Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par DP padarīto, veicot korupcijas novēršanas un dienesta disciplīnas uzraudzību IeM dienestos, pastāstīja Karnīte.

Cita starpā DP priekšnieks norādīja Segliņam, ka nelikumīgi izdoto pasu lietas izmeklēšana ir ļoti apjomīga un sarežģīta.

LETA jau ziņoja, ka DP veic izmeklēšanu kriminālprocesā par Latvijas pilsoņu pasu viltošanu un izmantošanu, kurā par aizdomās turētām atzītas deviņas personas, tai skaitā arī vairākas valsts amatpersonas.

Kopumā laika posmā no 2004. līdz 2005. gadam tikušas viltotas aptuveni 100 pases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu