«Latvenergo»: elektroenerģijas tarifi pieaugs par 37%

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šā gada sākumā notikušo straujo importa elektroenerģijas cenu paaugstināšanās dēļ AS «Latvenergo» spiesta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegt labojumus elektroenerģijas tarifu projektā 2008. gadam, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Šo labojumu dēļ elektroenerģijas tarifu projekts paredz pieaugumu vidēji 37,6% apmērā (iepriekš paredzēto 28% vietā), kas nozīmē, ka iedzīvotājiem elektroenerģijas tarifs pieaugs par diviem santīmiem jeb no 5,1 uz 7,1 santīmu par kilovatstundu. Tas nozīmē, ka vairāk nekā pusei Latvijas iedzīvotāju ikmēneša elektrības rēķina pieaugums mēnesī būs ne vairāk kā viens lats un 69 santīmi. Iedzīvotājiem projektā paredzētais elektroenerģijas tarifs, tāpat kā līdz šim, būs viens no zemākajiem Eiropā. Tarifu paaugstināšanu diktē arī dabas gāzes cenas pieaugums, kā arī infrastruktūras sistēmas pakalpojumu izmaksas.

Šībrīža analīze liecina, ka nepieciešamās importējamās elektroenerģijas iegādei cenas pieaugums 2008. gadā būs 50%, salīdzinot ar 2007. gadu. Plānots, ka elektroenerģijas tarifu pārmaiņas stāsies spēkā no 1. marta un tie gada laikā varētu būt vienīgie grozījumi elektrības cenā.

Kā zināms, Latvija ir energodeficīta valsts, tāpēc AS «Latvenergo» ik gadu aptuveni trešdaļu klientiem nepieciešamās enerģijas importē no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu