Policija ieguvusi jaunu informāciju par uzņēmēja Lūša slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Policijai izdevies iegūt jaunu informāciju saistībā ar pagājušajā nedēļā nogalināto uzņēmēju Aigaru Lūsi, otrdien žurnālistiem sacīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Ministrs norādīja, ka izmeklētājiem ir vairākas versijas, un policija ieguvusi jaunu informāciju, kas tai nebija izmeklēšanas pirmajās dienās. Sīkākus komentārus par izmeklēšanas gaitu Segliņš nesniedza.

Aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Lūsis pēdējā laikā bijis satraukts un interesējies par iespēju nolīgt apsardzi, taču policijā nav vērsies. Aģentūras LETA informācijas avots norādīja, ka starp versijām, kuras pēta izmeklētāji, ir arī iespējamās uzņēmēja vai viņa ģimenes parādsaistības.

Kā ziņots, Jelgavas un Cēsu gaļas kombinātu vadītājs un vēl vairāku uzņēmumu īpašnieks Lūsis tika nogalināts 10.janvāra vēlā vakarā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priekalnē, privātmājas pagalmā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uzņēmējs nogalināts ar sešiem šāvieniem: divi no tiem raidīti kājās, divi - ķermenī, un divi - galvā. Nogalinātā uzņēmēja rokās bijušas atslēgas, un, visticamāk, viņš slepkavības brīdī bija ceļā no automašīnas uz māju. Uzņēmēju jau mirušu atradusi māte dažas stundas pēc slepkavības.

Policija sākotnēji izvirzījusi divas versijas par slepkavības motīviem - Lūsis varētu būt nogalināts saistībā ar viņa uzņēmējdarbību, vai arī slepkavībai ir personīgi motīvi.

Kā ziņots, uzņēmumi, kuros Lūsis bija īpašnieks un vadītājs - AS «Ruks Cēsu gaļas kombināts», AS «Jelgavas gaļas kombināts», SIA «Jaunpūpoli», SIA «Cirmas bekons», SIA «Šķaunes bekons», SIA «Džuta» turpina savu saimniecisko darbību. Lai novērstu lieku ažiotāžu, uzņēmumu vadības pārstāvju, Lūša tuvinieku un draugu paziņojumā norādīts, ka uzņēmumu stratēģiskie plāni netiks mainīti un saistības ar sadarbības partneriem tiks pildītas.

Paziņojumā tiek lūgts respektēt, ka pašlaik plašāki komentāri saistībā ar notikušo netiks sniegti. «Ceram, ka šī patiešām būs valsts goda lieta un noziegums tiks atklāts,» norāda paziņojuma autori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu