Spīlbergs uzaicina Smitu galvenajai lomai savā jaunajā filmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stīvens Spīlbergs uzaicinājis Vilu Smitu filmēties galvenajā lomā filmā «The Trial of the Chicago 7».

Spīlberga uzaicinājums esot bijis visnotaļ savdabīgs — režisors paziņojis Smitam filmēšanas sākuma datumu un palūdzis savā darbu plānotājā šo laika periodu atstāt brīvu. Scenāriju, kas parasti tiek pasniegts kopā ar uzaicinājumu, režisors apsolījis atsūtīt, tiklīdz tas būšot gatavs.

«Es nezinu nedz filmas specifiku, nedz sižetu — neko, izņemot filmēšanas sākuma datumu. Vienkārši šo laiku nedrīkstu noteiktajā periodā ieplānot citiem darbiem, kaut arī nekas skaidri pagaidām nav zināms,» teicis aktieris.

Filmas scenāriju pašlaik raksta Ārons Sorkins, bet lomas filmā atveidos arī Saša Barons Koens un Filips Seimūrs Hofmans.

«Čikāga 7» (sākotnēji «Čikāga 8») ir skaļa tiesas prāva vai, pareizāk sakot, tiesas prāvu sērija, kas saistīta ar nekārtībām Čikāgā 1968. gada Demokrātiskās nacionālās konvencijas laikā. Konvencija notika, lai noteiktu partijas prezidenta kandidātus. Protestētāji uzstājās pret Vjetnamas karu, kas tobrīd ritēja pilnā sparā.

Vairāki protesta akcijas dalībnieki tika saukti pie atbildības par mītiņa organizēšanu un sazvērestību. Septiņus notiesātos tiesa atzina par vainīgiem vairākos punktos, taču cietumsodu nepiesprieda un arī sodu neuzlika.

2007. gadā uz ekrāniem iznāca Breta Morgena filma «Čikāga 10», kurā, kombinējot arhīvu ierakstus ar animāciju, tiek izsekots tiesas process un notikumu gaita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu