Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šos salātus gatavoju jau vairākus gadus, un tie ir glābiņš brīžos, kad maltītei ātri jābūt galdā, - atliek nomizot vien pāris kartupeļu, iemest buljonā un piešaut biešu salātus no burciņas. Vēl garšīgāk, ja buljonā vārās kāda cūkas ribiņa. Sildoša, sātīga zupa pārdesmit minūtēs gatava.
- 1 kg burkānu
- 1 kg sīpolu
- 1 kg tomātu
- 200 g cukura
- 5-10 ķiploka daiviņas
- zaļumi - dilles, pētersīļi
- selerijas
- 2 tējkarotes sāls
- 0,5 tējkarotes melno piparu
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sasmalcina un visu kopā dziļā pannā apcep. Tomātiem noņem miziņu, sagriež mazos gabaliņos.Visu liek katlā, pieber sasmalcinātus zaļumus, pielej eļļu un sautē ~10 minūtes. Pieber cukuru, sāli, piparus, pievieno ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus. Pasautē vēl 5 minūtes, karstu pilda burkās un aizvāko.
Uzglabā vēsumā.