Riekstiņš: diplomāta izraidīšana nav jāsaista ar «mugurkaula demonstrēšanu»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš otrdien pavēstīja, ka lēmums izraidīt Krievijas diplomātu nav pieņemts kādu ārvalstu spiediena dēļ, kā arī noliedza bijušā ārlietu ministra Valda Birkava pirmdien pausto, ka diplomāta izraidīšana jāsaista ar «novēlotu mugurkaula demonstrēšanu».

Riekstiņš otrdien telekompānijas raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka savstarpējās attiecības ar Krieviju ir ļoti svarīgas, taču «principiālos jautājumos Latvijai nebūtu jāpiekāpjas».

«[Izraidītais diplomāts] mēģinājis iegūt klasificētu informāciju, ko var saukt par spiegošanu,» atzina Riekstiņš. Ministrs gan nevēlējās atklāt izraidītā diplomāta vārdu, vien sacīja, ka tas neesot neviens no iepriekš plašsaziņas līdzekļos nosauktajiem diplomātiem. «Tas, ka kāds diplomāts pamet valsti, nenozīmē, ka viņš ir izraidīts,» sacīja Riekstiņš.

Ministrs klāstīja, ka Krievija joprojām nav paudusi nekādu oficiālu reakciju, taču, līdzīgi kā Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis, prognozē, ka tuvākajā laikā tiks izraidīts kāds Latvijas diplomāts. «Krievija analizē situāciju. Sagaidāms, ka Krievijas rīcība būs tāda pati, neskatoties uz to, ka mūsu diplomāti strādā nevainojami,» atzina Riekstiņš.

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka izraida vienu Krievijas diplomātu. Tas tiek darīts, jo diplomāts nodarbojies ar spiegošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu