Kalniete diplomāta izraidīšanu saista ar uzmanības novēršanu no «Lattelecom» privatizācijas; Godmanis to noliedz

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete nenoliedz iespēju, ka Krievijas diplomāta izraidīšana varētu būt saistīta ar uzmanības novēršanu no uzņēmuma «Lattelecom» privatizācijas.

Kalniete otrdien Latvijas Radio sacīja, ka tuvāko nedēļu laikā plašsaziņas līdzekļu uzmanība tiks pievērsta Latvijas un Krievijas attiecībām, bet jau 5. februārī valdība varētu izšķirties par «Lattelecom» privatizācijas modeli. «Šis skandāls var kalpot kā labs uzmanības novēršanas mehānisms,» pauda Kalniete.

Ministru prezidents Ivars Godmanis kategoriski noraida pēdējā laikā izskanējušās «sazvērestības teorijas» par sakaru operatora «Lattelecom» privatizāciju. «Neko mēs neslēpjam. Kaut kā netiekam mēs vaļā no sazvērestības teorijām,» intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra premjers. Viņš pieļāva iespēju, ka dažādi minējumi izskanējuši, jo valdības darbības ir skaidras un atklātas, tāpēc «tiek mēģināts kaut ko atrast».

Pēc Godmaņa teiktā, valdība izvirzījusi vairākus mērķus un principus saistībā ar «Lattelecom» privatizāciju. Plānots veicināt konkurenci telekomunikācijās, nepieļaujot «Lattelecom» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» atrašanos viena īpašnieka rokās. Tāpat tiek nopietni vērtēta iespēja «Lattelecom» piesaistīt ASV kapitālu, ļaujot investīciju fondam «Blackstone» piedalīties «Lattelecom» privatizācijā, piemēram, iegādājoties «TeliaSonera» piederošās 49% «Lattelecom» kapitāldaļu.

Tā kā «Lattelecom» ir infrastruktūras objekts, no 51% kapitāldaļu pircēja tiks prasītas ilgtermiņa garantijas un biznesa plāns, ko izvērtēs valdībā un piesaistīti auditori. Šīs kapitāldaļas tiks pārdotas izsolē, lai gūtu maksimālus ieņēmumus, turklāt Eiropas uzņēmumam, nepieļaujot ārzonu kompāniju dalību izsolē ar pretendentu atlasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu