Pasu lietā notiesāta Pēterburgas miljonāra sieva

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Nelikumīgi izsniegto pasu lietā pagājušā gada vasarā notiesāta Krievijas pilsone Nataļja Rukina, kas pēc soda samaksāšanas izraidīta no Latvijas un, visticamāk, tagad iekļauta Šengenas zonas «melnajā sarakstā», ceturtdien vēsta laikraksts «Diena».

Viņas lieta par viltota dokumenta izmantošanu, līdzīgi kā bijušā «haritonovieša» Jurija Polkovņikova, ko tiesās martā, tika izdalīta no Drošības policijas (DP) joprojām izmeklētā apjomīgā kriminālprocesa. Visticamāk, tajā tiek noskaidrots arī veids, kā Rukina ieguva nepamatoti izsniegto Latvijas pilsoņa pasi — Rīgas rajona tiesas spriedumā teikts, ka tā saņemta 2006. gada vasarā nenoskaidrotos apstākļos.

«Viņa apgalvoja, ka neko nezina, jo visas lietas kārtojis viņas vīrs Sergejs Rukins,» laikrakstam «Diena» teica prokurors Sergejs Berlins. Latvijas pases bija visai Rukinu ģimenei. 

Rukina ir kādas Latvijas komercbankas līdzīpašnieka sievas māsa. Latvijā viltoto pasi viņa uzrādījusi četras reizes pērnajā jūnijā, ielidojot un atstājot Rīgas lidostu Sanktpēterburgas virzienā, kur dzīvo Rukinu ģimene. Lidostā sieviete pieķerta, jo «bijusi informācija par viltoto pasi», teica prokurors. Rukina atzinusies, ka pasi izmantojusi arī ceļojumā uz Šveici. «Pase viņai bija vajadzīga ceļošanai Eiropā. Ļoti ērti — nevajag nekādas vīzas,» stāsta prokurors. Tā bija izdota ar Rukinas īsto vārdu.

Rukins agrāk Pēterburgā bija pazīstams kā saldēto produktu holdinga MBK dibinātājs un izklaides industrijas darbonis. Pirms dažiem gadiem viņš pievērsās automašīnu tirgošanai un kļuva par ģenerāldirektoru SIA «Aviamotors», kas ir oficiālais «BMW», «Mini» un «Rolls-Royce» dīleris. Autosalonā pie Pulkovas lidostas Rukins ieguldījis 15 miljonus eiro, pērn novembrī rakstīja «Delovoj Peterburg».

«Diena» raksta, ka pēc vienošanās ar prokuroru Rukinai tika piespriesta izraidīšana no Latvijas un 3600 latu naudassods, ko viņa samaksāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu