Hīta Ledžera līķa sekcija rezultātus nedod

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

ASV turpinās aktiera Hīta Ledžera pēkšņās nāves, kas šokējusi visu pasauli, izmeklēšana. Vakar, 23. janvārī, notika aktiera līķa sekcija, kas nekādus rezultātus pagaidām nav devusi. Mediķi presei paziņoja, ka sekcija rezultātus nav sniegusi, tāpēc vajadzīga papildu izmeklēšana, ieskaitot toksikoloģiskos testus un audu pārbaudi. Pagaidām nav skaidrs nedz nāves iemesls, nedz tas, kā viss noticis. Papildu izmeklēšanai būs nepieciešamas 10–14 dienas.

Vairākkārt presē pavīdējušas baumas, ka Hīts Ledžers bijis slims ar plaušu karsoni, taču mediķi skaidro: ja plaušu karsonis būtu nāves iemesls, tas uzreiz būtu redzams sekcijā, jo plaušas tādā gadījumā būtu pildītas ar ūdeni, nevis gaisu. Nekas tamlīdzīgs sekcijā atklāts netika, tāpat kā netika konstatēts asinsizplūdums smadzenēs vai sirds nepietiekamība, kas raksturīgi šā vecuma grupas cilvēkiem. Medikamentu nejauša pārdozēšana paliek visticamākais aktiera nāves iemesls, tomēr speciālisti uzsver, ka tās visas pagaidām ir tikai versijas, kurām vajadzīgi fakti, piebilstot, ka nepieciešams savākt informāciju par aktiera psihisko stāvokli, par viņa pēdējām dienām, iztaujāt ārstus, kaimiņus un tuviniekus.

Policijas ziņojumos teikts, ka Ledžera dzīvoklī uzieto medikamentu skaitā atrasti vairāki Eiropā izrakstīti medikamenti, arī antidepresants «Xanax» un «Valium», kā arī miega zāles «Ambien». Intervijās Hīts pats atzinis, ka cietis no bezmiega, tāpēc, lai iemigtu kaut uz vienu stundu naktī, viņam vajadzējis dzert pat divas miega zāļu tabletes.

Tieši ar miega zālēm arī tiek saistīta aktiera nāve. Austrālijas laikraksts «The Sunday Morning Herald» raksta, ka 22. janvārī, pirms došanās gulēt, Hīts iedzēris «Ambien» tableti, kas Austrālijā pazīstama ar nosaukumu «Stilnox». Pēc laikrakstā teiktā, pirms mēneša Austrālijas Terapeitisko preparātu dienests izdeva brīdinājumu, ka daži cilvēki, kas lieto «Stilnox», cieš no blakusparādībām, piemēram, mēnessērdzības. Turklāt ilgstoša preparāta lietošana nereti izraisa nemieru un halucinācijas.

Laikraksts atzīmē, ka reģistrēti ap 500 gadījumu, kad šis preparāts negatīvi ietekmējis cilvēka organismu. Ārsti pieņem, ka principā šā preparāta lietošana plaušu karsoņa gadījumā varētu izraisīt problēmas ar elpošanu un pat nāvi. Ārsti vienlaikus uzsver, ka tas ir atkarīgs no katra indivīda organisma īpatnībām un zāļu devas. Kā ziņo speciālisti, «Ambien» tabletes nav parastas miega zāles — to iedarbības dēļ cilvēks iegrimst dziļā miegā, un tās ir nekaitīgas tikai, ja stingri tiek ievērota zāļu instrukcija. Tieši no šādu preparātu pārdozēšanas mira Anna Nikola Smita...

Tāpat presē parādījusies informācija, ka Ledžera dzīvoklī bez miega zālēm un antidepresantiem atrasta arī savādi sarullēta 20 dolāru naudas zīme, kas rada aizdomas par iespējamu narkotiku lietošanu. Taču policija jau noraidījusi iespēju, ka aktieris būtu lietojis narkotikas. Ņujorkas policijas departamenta pārstāvis Rejs Kellijs preses konferencē paziņojis, ka, pirmkārt, aktiera dzīvoklī netika atrastas nekādas nelegālas narkotiskās vielas. Otrkārt, policija tiešām uz zemes atradusi sarullētu 20 dolāru naudas zīmi, taču uz tās netika atrastas nekādas narkotiku pēdas. Kellijs atteicies izpaust, tieši kādas zāles vēl atradušās aktiera dzīvoklī, bilstot vien, ka «dažas no tām bijušas miega zāles un vēl nepieciešams pagaidīt ekspertīžu rezultātus».

Kamēr visa pasaule atgūstas no šoka, ka zaudēts viens no vistalantīgākajiem aktieriem, atrodas cilvēki, kuri viņa nāvi ļaunprātīgi izmanto savtīgā nolūkā. Piemēram, Freda Felpsa baptistu baznīca gatavojas piketēt Ledžera bērēs kustības «Dievs neieredz gejus» ietvaros. Svētie tēvi ir pārliecināti, ka Hīts ar savu spožo tēlojumu «Kuprainajā kalnā» propagandējis netradicionālu orientāciju, un tas kārtējo reizi liecina vien par to, ka cilvēku stulbībai un aprobežotībai nav robežu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu