Vai Džokers nogalināja Hītu Ledžeru?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien mirušais Hīts Ledžers pirms nāves paspēja nofilmēties savā pēdējā filmā. Betmeniādes pēdējā daļā «Tumšais bruņinieks» viņš tēloja ļaundari Džokeru, ko 1989. gada «Betmenā» spoži atveidoja Džeks Nikolsons. «Tumšā bruņinieka» režisors Kristofers Nolans atzinis, ka Ledžers ar savu tēlojumu pārspējis Nikolsonu. «Godīgi sakot... viņš dara neiespējamo. Viņš sapratis šā tēla būtību,» Nolans pirms dažiem mēnešiem teica  komiksu autoru sanāksmē Čikāgā.

Ļaundara Džokera loma ļoti satrauca Ledžeru, kas vienmēr spējis burtiski pārmiesoties savos tēlos un kas Džokeru kādā intervijā nodēvēja par «sociopātu, masu slepkavu un šizofrēniķi». Filmēšanas laikā aktieris cieta no bezmiega, kā dēļ bija spiests dzert miega zāles, dažkārt pat divas tabletes, jo stiprās zāles aktierim naktī ļāva iemigt vien uz stundu. Miega zāļu pārdozēšana pagaidām arī tiek uzskatīta par nāves iemeslu.

Kas izraisīja depresiju, kura beidzās ar aktiera nāvi, — šķiršanās no draudzenes Mišelas Viljamsas, kas ir arī Ledžera divgadīgās meitiņas Matildas māte, vai tomēr šausminošā, emocionāli un psiholoģiski smagā ļaundara Džokera loma?...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu