Drošībniekam Gulbim par narkotiku lietošanu piemēro 30 latu naudassodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien bijušajam Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta darbiniekam Edgaram Gulbim par narkotiku lietošanu piemēroja 30 latu naudassodu, portāls «Apollo» uzzināja tiesā.

Pret Gulbi, ko tur aizdomās par vairāku smagu noziegumu izdarīšanu, sākta arī administratīvā lietvedība par narkotiku lietošanu bez ārsta nozīmējuma. Par šādu pārkāpumu viņu varēja sodīt ar naudassodu līdz 75 latiem vai ar administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Iepriekš neoficiāli ziņots, ka Gulbja organismā pēc mīklainā lēciena Daugavā no Salu tilta konstatētas trīs ķīmiskas vielas, arī narkotiskā viela «ecstasy». Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš iepriekš sacījis, ka Gulbis narkotikas varētu būt lietojis laikā, kad atradās brīvībā, nevis viņu tās piespieduši lietot tiesībsargi.

Vairāki neoficiāli un savstarpēji neatkarīgi avoti apliecina, ka Gulbja organismā konstatētas toksiskas vielas gan pēc pirmās pārbaudes 21. septembrī, gan atkārtotajā pārbaudē, kas veikta pēc lēciena Daugavā, 26. septembrī. Pēc pirmās pārbaudes Gulbja organismā konstatēta viena viela — benzodiazepīns, kas ir nomierinošs līdzeklis. Savukārt pēc tam, kad Gulbis tika izvilkts no Daugavas un atkārtoti aizvests uz «Gaiļezera» slimnīcu, viņa organismā esot konstatētas vairākas toksiskās vielas — bez iepriekšminētā benzodiazepīna arī nomierinošs līdzeklis fenobarbitāls, kā arī narkotiskās vielas «ecstasy».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu