Godmanis atsakās komentēt Latvijas amatpersonu saistību ar spiegošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) kategoriski atsakās komentēt informāciju par Latvijas amatpersonu iespējamo saistību ar spiegošanu, aģentūrai LETA sacīja Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis.

intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze»

«Nedomāju, ka pēdējo gadu laikā divu Krievijas diplomātu pieķeršana spiegošanā un izraidīšana ir mūsu darbības vienīgais kritērijs. Piemēram, pēdējo četru gadu laikā mēs esam būtiski samazinājuši vienu no Krievijas pārstāvētā dienesta rezidentūrām Latvijā. Izraidīšana ir pats galējais paņēmiens,» saka SAB pārstāvis, piebilstot, ka saistībā ar izraidītā Krievijas diplomāta Aleksandra Rogožina lietu turpinās izmeklēšana un «iespējams, tiks pieņemti lēmumi par atsevišķām Latvijas valsts amatpersonām».

Saeimas Nacionālās drošības komisijā noteikti tiks izskatīta informācija par Latvijas amatpersonu saistību ar spiegošanu, aģentūrai LETA sacīja komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Viņš pauda pārsteigumu, ka SAB par šo situāciju nekad nav ziņojis Saeimas Nacionālajai drošības komisijai.

Jautājums tiks izskatīts Saeimas Nacionālās drošības komisijā un uz to tiks uzaicināts SAB vadītājs Jānis Kažociņš. Tāpat Jaundžeikars plāno pārrunāt šo jautājumu ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Nacionālajā drošības padomē.

«Nevar būt situācija, kad Nacionālā drošības komisija vispār nav par tādām lietām informēta,» uzsvēra Jaundžeikars. «Tas tikai norāda, ka pārraudzība pār iestādēm tiešām ir jāmaina.«

Savukārt Zatlera preses sekretāre Inta Lase sacīja, ka prezidents komentāru varētu sniegt pirmdien, 28.janvārī, jo viņam jāiepazīstas un jāuzzina kompetento iestāžu viedoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu